Mulighetenes verden er åpnet

Torsdag feiret brukere, ansatte, politikere og entreprenører den offisielle åpningen av Sommerrotunet aktivitetshus. – Det er nå det starter for oss. Dette er mulighetenes verden, slår enhetsleder Solveig Glærum fast.

- Pårørende, brukere og ansatte har ventet i mange år på denne dagen. Vi har fått en ny giv, sa Glærum da hun takket Plan- og byggenemda for den store satsninga.

Kommunalsjef og prosjektleder Inge Skogheim fortalte at det for ganske nøyaktig fire år siden ble skrevet kontrakt med arkitekt Georg Øye, og byggeprosessen startet i fjor med leverandørene Pre-Bo, Bratseth AS, Comfort Surnadal, Comfort Teknikk og Mikkelsen Maskin.

Ordfører Lilly Gunn Nyheim, som den siste tiden har ledet Plan- og byggenemnda, forteller at på grunn av endrede behov ble prosjektet økonomiske ramme i 2012 utvidet med 12 millioner, til totalt 35,5 millioner. Etter kommunestyrevedtaket i 2009 er prosjektet omsider i mål.

- Vi i kommunen setter pris på både ansatte og brukere, og vi stolte og glade, sa Nyheim.

Noen av brukerne har allerede flyttet inn, på mandag inntok nemlig de utviklingshemmede «sin» avdeling i bygget. Frem til da har brukerne på dagtilbudet oppholdt seg i klubbhuset på Syltøran, så nyansatt fagleder Lillian Væge Glærum bekrefter at det er godt å få mer boltreplass. Psykisk helse, som vil holde til i den andre enden av det E-formede bygget, har oppstart etter jul. På vei til denne avdelingen finner man også en psykiatrisk poliklinikk og flere kontorer.

Sommerrotunet har en gjennomgående sterk fargepalett i sine mange funksjonelle rom: treningskjøkken, musikkrom, stille rom og datarom. Mellom avdelingene ligger en imponerende sanseavdeling som begge avdelinger skal bruke. Enhetsleder Glærum forteller at huset i tillegg kan gi tilbud til barnehager, skoler og foreninger.

Glærum Nyheim og Glærum_690x449.jpg

Ordfører Lilly Gunn Nyheim overrakte innflytningsgave, et maleri av Tanja Heggem, til enhetsleder Solveig Glærum og fagleder Lillian Væge Glærum.

Moens trio_690x421.jpg

Storartet underholdning fra Moens trio.

Vannseng_690x1120.jpg

Surnadal og Rindal Revmatikerforening har gitt en musikkvannseng til sanseavdelingen.

Det hvite rommet_690x458.jpg

"Det hvite rommet" har en vibrerende vannseng med innebygd musikk.

Grønne rommet_690x462.jpg

"Det grønne rommet" stimulerer til aktivitet.

Aktivitetsrom_690x462.jpg

Aktivitetsrommet på de utviklingshemmedes avdeling. Her strikkes, males og spilles det.