Inga Dalsegg foran låven kunslys_690x448

Mye nytt hos Inga

På låven på Dala midt i Rindal Sentrum er Inga Dalsegg i full gang med innredning av sitt nye atelier. Nå har Inga også startet nettbutikk, hvor hun selger kunstlys, kort og kunstkalendere. I år har hun mottatt bestillinger både fra England, USA, Russland, Danmark og Ungarn.


Inne på låven kommer vi først til det som blir butikk for salg av kunstprodukter som lys, kort og kalendere. Det største rommet blir atelier, og innerst skal Inga ha et kontor/arbeidsrom med kjøkkenkrok. Det blir også bad, som er nesten ferdig nå. Inga forteller at det er viktig for henne å bevare det gammeldagse preget. De gamle takåsene er synlige, og gamle dører er bevart. Et par gamle vinduer blir også gjenbrukt innvendig i atelieret.


Inga forteller at hun og familien har lagt ned enormt mange arbeidstimer her. Hun selv og faren tar seg av det innvendige snekkerarbeidet selv. De har til og med kjøpt eget stilas, siden det er høyt oppunder taket. De har fått mye god hjelp av Talgø og Byggmakker, som har levert mye av materialene til prosjektet.

Inga Dalsegg i uferdig atelier kunstkort_690x528.jpg
Inga viser fram de nye kunstkortene, i det som skal bli hennes nye atelier i løpet av sommeren.


Inga sier at hun har holdt på med snekkering og oppussing mye før også, både i England og her hjemme i Rindal, men et stort prosjekt som dette er helt nytt. Her er det mye som er skjevt, og mye som må spesialtilpasses. Det har vært en bratt læringskurve, sier Inga. De hadde håpet å bli ferdig tidligere med dette prosjektet, men det har oppstått uventede forsinkelser underveis. Nå ser de enden på prosjektet, og håper og tror de at de skal bli ferdig en gang i løpet av sommeren. Da blir det storstilt åpning, sier Inga. Mens alt er nytt og fint vil hun benytte anledningen til en stor utstilling av bildene sine.


Det har ikke blitt tid til utstillinger tidligere i år, sier Inga. Hun har måttet bruke mye tid på byggingen i vinter. Men 22. juni åpner jeg en utstilling på Tjøme, forteller hun. Et av maleriene hennes henger for tiden på en utstilling i Molde, sammen med malerier fra mange andre kunstnere i billedkunstnernes forening.


Nå har jeg endelig fått laget kunstkort, forteller Inga. I fjor var det mange som spurte etter kort på Rindalsmessa, for denne messa er lagt til farsdaghelga, og mange ser etter kort og gave til far der. Nå er det altså mulighet til å kjøpe kort til far og andre kjente og kjære hos Inga. Jeg har også fått laget et kjærestekort, med motivet "Together", sier hun. Dette motivet finnes også på lys i to forskjellige størrelser, en perfekt kjærestegave!
 

Her kan du se de ulike kortene som Inga selger i nettbutikken sin:

Kortplakat-titler 2014.png

Bildet er hentet fra Ingas nettside www.ingadalsegg.com
 

Du kan gå direkte til nettsiden med bestillingsskjema her: http://www.ingadalsegg.com/til-galleriet/2-gallerier/161-kunstlys-

Her kan du bestille både kort, lys og kalendere.

Inga Dalsegg i uferdig kontor kunstkalender (1)_690x487.jpg
Her viser Inga fram den nye kunstkalenderen for 2015. Dette rommet skal bli kombinert kontor og arbeidsrom. Det blir også en kjøkkenkrok her.
 

Kunstkalenderen for 2015 er allerede klar. I fjor ble kalenderen tidlig utsolgt, sier Inga, men i år er det altså muligheter for å kjøpe den i god tid.


Her ser du motivene i kalenderen:

kalenderplakat-pris_690x788.png
Kunstlys alle  9 motiver 2014_690x283.jpg
Kunstlys i ulike motiver og størrelser (bildet er fra Ingas hjemmeside)


Kunstlys frå Løiten har kommet med nye motiver, så nå har jeg lys i ni ulike motiver, sier Inga. Det er to størrelser på lysene. Løiten Lys selger kunstlysene i sin butikk. Ingas produkter selges nå også i Ivar Romundstad sitt nye galleri i Sverige, og på Kistefos-museet, som er et stort industrimuseum i Jevnaker. Inga forhandeler også for tiden med at par andre mulige utsalgssteder.
 

Her ser du de ulike motivene på kunstlysene:

Lysplakat-priser_690x337.png