svorka ødeleggelser 5

I morgen starter et stort etterarbeid - strømstatus klokka 1800 4. juledag

Nå har alle fått strømmen tilbake

Ei ny gladmelding til alle fra Svorka Energi: - Nå har alle husstander i heile Svorka-land fått igjen strømmen. Det er vi svært glade for, sier markedssjef Bård Andreassen i Svorka Energi til Trollheimsporten. I morgen starter et stort etterarbeid - og det blir omfattende.

 

 

Milepæl nådd
- Dermed har vi nådd en milepæl - alle husstander har fått igjen strømmen, sier Bård Andreassen.

Han har i dag snakka med eldre montører og arbeidere ved Svorka: - Det er 92-orkanen om igjen, sier de.

- I morgen starter etterarbeidet - og det blir omfattende. Det ligger svært mye trær i traseene og svært mange trær står og bikker fortsatt, forteller han. Det verste som nå kan komme er mye snø. - Det er det kleinaste. Det trenger vi ikke, sier han og håper nedbøren som er spådd kommer som lett snø eller helst regn.

- Mye ligger nede og det og mye etterarbeid står igjen, sier Bård Andreassen i Svorka Energi.

I formiddag skreiv Trollheimsporten dette, da fortsatt 12 husstander var uten strøm:
Mannskap ute alle plasser

- Vi har folk på alle steder nå - og jeg kan love at det vil bli strøm på alle i løpet av dagen, sier Bård Andreassen. Torvik har også kommet inn siden sist.

- Noen vil komme på fort, mens andre vil det ta noe lenger tid, avhengig av arbeidets omfang, legger han til. Svorka har mannskap ute både for å reparere linjebrudd og på skogrydding. Andreassen vil berømme mannskapene som står på.

Brudd innover Nordmarka
- Ellers fikk vi ei ny utfordring i går kveld, da linja innover Nordmarka fikk brudd. Det betyr at en del hytter vil være uten strøm. Straks det lysna gikk ei gruppe i gang med linjebefaring her. Men om dette ordner seg i løpet av dagen, veit jeg ikke, sa han.

Fortsatt er det trær som ligger og bikker over linjene, uten at det er brudd ennå. Derfor oppfordrer Bård Andreassen fortsatt til å melde fra - bruk overordna vakttelefon: 924 20 050!

Og fortsatt står det igjen mye arbeid og rydding!