Alle deltagere

NM i lyd i Rindalshuset

I helga har det vært NM i Lyd i bil i Rindalshuset, noe de nærmeste naboene trolig har fått med seg, for her har lydnivået til tider vært høyt. Det er EMMA Norway som står bak NM-arrangementet, denne gangen med Vidar Svinsås som lokal hovedansvarlig.

Forkortelsen EMMA står for European Mobile Media Association. Og det er lydanlegg i bil som gjelder. Her konkurreres det i både fineste lyd og høyeste lyd, decibel, med mange underklasser som trolig bare de mest innvidde forstår forskjellen på.

I årets NM ble det konkurrert i hele 21 klasser, og antall deltakere var 32 fra Drammen i sør til Steinkjer i nord, og Rindalshallen var fylt opp med 33 biler. Med så mange klasser sier det seg selv at det ikke var så mange deltagere i hver klasse, det varierte fra 1 til 4.

I fjor var NM-arrangementet på Oslo Motor Show med 18 deltagere, så Vidar Svinsås er fornøyd med at det i år er dobbelt så mange som stiller opp. Han er også fornøyd med arrangementet i sin helhet, alt har gått som forventa og alle de tilreisende har trivdes i Rindal. Fint vær fikk de også.

Vidar Svinsås.JPG

Vidar Svinsås ved premiebordet. Sammen med Kjetil Haug Skjei (bak bordet) var han hovedansvarlig for arrangementet. Veronica Arntsen Sandvik var sekretær. 

Bilene som kommer til NM har kvalifisert seg gjennom delkonkurranser tidligere i år. Alle som ble kåret til norgesmestre i helga er kvalifisert til EM-finalen i Østerrike i mars. Vidar Svinsås ble selv Europamester i 2016, i klassen Master Unlimited, og er i år med som dommer. Jonny Børset har også deltatt i EM flere ganger.

Bilene langs veggen 1.JPG
Bilene langs veggen deltok i klassen fin lyd, fikk vi høre, for dem som var plassert på midten var det høg lyd som gjaldt.

Boble.JPG

Ei boble var også representert

Kvot bil.JPG

Rød bil.JPG

Blå bil.JPG

Det var små biler, og det var større biler....

Trollheimsporten fikk en prat med Øivind Sandvik fra Steinkjer (bilde under), som stilte med en Volvo 240 1983-modell. Her var ikke plassen prioritert passasjerer, for å si det slik! Øivind forteller at han har hatt denne hobbyen siden han var i 14-årsalderen, nå er han 32, og har enda ikke gått lei, men reiser rundt på treff en fem-seks ganger i året. Han deler interresse med kona, Veronica Arntsen Sandvik, som er sekretær ved dette arrangementet. Med på turen er også Silje Heggli fra Inderøy som demonstrerer hvordan en kan føne håret sitt i Volvoen. Her er det trøkk! Sandvik understreker at dette ikke er en bil de kjører på ferietur med, den blir frakta på henger fra treff til treff.

Øivind Sandvik.JPG

Øivind Sandvik med Volvoen sin

Volvo 1.JPG

Volvo 240 1983-model

Silje Heggli.JPG

Hårføning.JPG

Silje Heggli fra Inderøy (over) viser hvordan Volvoen kan brukes som hårføner!

Hårføner.JPG
"Hårføneren" befinner seg like bak framsetene

Denne interessen ser, kanskje ikke overraskende, ut til å være mannsdominert, men noen jenter var det da som var med og konkurrerte. 2 av 8 lokale deltagere var jenter, og begge fikk hver sin 1. premie. Fra Rindal og Surnadal stilte Jostein Landsem, Jannicke Børset, Jonny Børset, Gunn Mari Moen, Espen Mossefinn, Emil Sæther, Erik Nordvik Sæter og Sivert Landsem Kattem. Se resultatliste nedenfor.

Jannicke Børset.JPG

Jannice Børset tar i mot sin pokal

Jostein Landsem[1].JPG

Det ble førsteplass på Jostein Landsem også

Jonny Børset.JPG

- Det samme for Jonny Børset

Kjetil haugen Skjei.JPG

Kjetil Haugen Skjei kunne dra heim med 2 pokaler!

- Så gjenstår det å se hvor mange som tar turen til EM-finalen i Østerrike i mars.

Resultatlister etter helgas NM:

Resultatliste 1.JPG

Resultatliste 2.JPG