NM-sølv til Gårdsslakteriet Sylte

Under Norgesmesterskapet i kjøttprodukter som ble arrangert i Oslo denne uka, vant Gårdsslakteriet Sylte fra Surnadal sølv i klassen for "Delikatessepålegg svin" med produktet "kokt skinke". - Utrolig artig å få anerkjennelse for jobben vi gjør, sier Ola Sylte. 

Til sammen 530 produkter fra 59 leverandører har kjempet om medaljer, heder og ære i det som er norges største kåring for kjøttprodukter. For aller første gang deltok Gårdsslakteriet Sylte, og det er en stolt og ydmyk produktutvikler som viser frem den ferske sølvmedaljen. 

- Dette betyr mye for oss, og den viser at man trenger ikke være stor for å være god. Klassen vi deltok i var en av de største i konkurransen, og vi målte kreftene mot store bedrifter som Gilde, Fatland, Nortura, Coop og Nordfjord kjøtt for å nevne noen. Sølvmedaljen er en bekreftelse på at det vi gjør er bra, sier Sylte.

 Svein-Erik Eide i Kjøtt- og fjærbransjens Landsforbund sier at poenget med kåringen er å gi norsk kjøttindustri en uavhengig og faglig tilbakemelding på produktene sine.
 
- Det er ingen tvil om at NM i Kjøttprodukter over tid er med på å heve kvaliteten på norske kjøttprodukter, sier han. 

ola sylte nm sølv 2017_690x572.jpg

NM-bedømmingen ble gjennomført på Etterstad videregående skole i Oslo. Råvare, utseende, lukt, smak og konsistens ble vurdert av uavhengige fagfolk med lang erfaring fra kjøttfaget. Tilbakemeldingene på smak og konsistens fra fagdommerne gir en viktig pekepinn på hvordan produktene kan perfeksjoneres.

Sylte har fått smaken på medalje, og ønsker å delta med flere produkter i mesterskap.

- Vi har mange populære produkter, så kanskje vi stille med pølser neste gang. Uansett er dette veldig lærerikt, og vi får tilbakemeldinger fra profesjonelle dommere som kan faget sitt ut og inn. Vi får stadig gode tilbakemeldinger fra kundene våre. Nå fikk vi det også bekreftet fra fagfolk. Det gjør meg både glad og stolt, smiler han.

Ola forteller videre at sølvmedaljen ga han økt motivasjon for å videreutvikle produktene fra Gårdsslakteriet Sylte. Bedriften går godt, og har en jevn økning. Nå er motivasjonen større enn noen gang for å viderutvikle eksisterende produkter og skape nye.

- Det er artig å prøve seg frem, finne nye smaker, krydder og produksjonsmåter. Jeg ønsker nye og gamle kunder innom utsalget vårt på slakteriet på Sylte. Vi kan dessverre ikke levere ribbe til privatpersoner i år. Vi må prioritere butikkene som tar inn varer fra oss gjennom hele året. Men vi har mange andre godsaker i hyllene, avslutter Ola med det treffende etternavnet Sylte.

kokt skinke nm sølv.jpg
Det var dette produktet som innkasserte sølvmedaljen