Inga Dalsegg bil ingr

Nordmøres mest sexy bil?

Inga Dalsegg gjør sjelden noe halvveis. Ei heller når hun skal kjøpe seg bil. Da kunstneren skulle kjøpe seg bil for aller første gang, måtte den selvfølgelig være litt utenom det vanlige.

Stasjonsvogna ble ervervet i november i fjor, rett før førtiårsdagen i desember. Det var viktig å få kjøpt bil før hun fylte førti, forteller Dalsegg. Selv om hun ikke har vært bileier mer enn noen måneder, står det ikke på kjøreegenskapene. Dalsegg har kjørt bil siden hun var 18, inkludert flere år i England. Inntil nylig har hun klart seg fint fra basen i Rindal med sykkel, spark og mammas lånte bil, men behovet for en egen bil dukket opp i forbindelse med fjorårets julemesser. Toyotaen er praktisk og romslig, og rommer alle nødvendige kunstverk og -gjenstander når hun farter land og strand på messer og utstillinger. Men en Inga Dalsegg-bil må nødvendigvis være mer enn praktisk.

Det var aldri noen tvil om at firmalogoen skulle på, men det ble snart klart at hun måtte dra på litt ekstra. Valget falt på «polkadots», som nærmest er blitt kunstnerens varemerke. I tillegg har bilen fått egne øyevipper.

- Jeg går aldri ut uten mascara, så da skal selvfølgelig heller ikke bilen gjøre det, ler hun.

Dalsegg er godt under gjennomsnittet interessert i bil, og har før «polkadottenes» tid hatt store problemer med i det hele tatt å finne bilen når den har vært parkert. Det har gått så langt at hun til og med har lent seg mot den uten å vite hvor den var, forteller hun og ler.

Nå skulle det slett ikke være noe problem, verken å finne tilbake til den eller gjøre omverdenen klar over at hun er i nærheten. Det skorter ikke på synligheten lengre, og med sitt visittkort på fire hjul gleder Dalsegg seg til å vise frem bilen på torgdager i Kristiansund i helga. En bonus er vissheten om at bilen sannsynligvis aldri vil bli gjenstand for verken tyveri eller fluktforsøk...

Folieringen er gjort av EB Video på Skei. Bjørn Fjelnset anslår at de folierer rundt én bil om dagen, men det er første gang øyevipper og polkadots står i oppdragsbeskrivelsen.

- Det er den særeste bilen dette ja, smiler han.

Bjørn EBVideo_690x462.jpg

Helfigur_690x424.jpg