Norsk Kvalitetsmat investerer

Den prisbelønte fiskematprodusenten Norsk Kvalitetsmat AS, som holder til i det nedlagte meieriet i Rindal, har nettopp investert rundt 3 millioner kroner i nytt produksjonsutstyr for fiskekaker og -karbonader.
Bli med inn og se:


Flunkende nytt og mye mer automatisert utstyr: Deigen eller farsen kommer i vogna til høyre,
som løftes og tømmes hydraulisk opp i den store trakta. Derfra går farsen i rør bort til steike-
karusellen nærmest, hvor Dominova Miroslava står og klemmer nøyaktige porsjoner ned i
panna.
(Den store avtrekkshetta som henger ned fra taket, er det forresten en rindaling som har
lagd, se Surnadal Varme og Sanitær AS.)

Eva Anshus (nærmest) klemmer farsen til passende flate kaker med et spesielt jern.

Fra steikekarusell 1 går kakene over på et kort bånd. Fra dette båndet faller fiskekakene
ned på karusell 2 (nærmest) og snur seg i fallet. Steikes på den andre sida i panna nærmest,
og går ferdigstekte
opp på et nytt transportbånd bort til en oppsamlingskasse (helt til høyre)
før pakking.