
NTNU-studenter beriker oss
- Vi er gode til å få til ting i Rindal og vi har et stort og kompetanserikt miljø innen tre. Nå er det tid for å åpne litt opp og sleppe folk innpå oss, sa ordfører John Ole Aspli, da han sammen med formannskapet besøkte studentene fra arkitektfakultetet ved NTNU for å sjå hvordan det gikk med badstubygginga i dag. Se NRK-reportasje, og her forteller Bjørn Ranheim (Rindals-Tre), Kaj Troelsen (H) og Aspli om hvordan det går:
Formannskapet på besøk hos NTNU-studentene. Her forteller Bjørn Ranheim (Rindals-Tre) om prosjektet.
- Dette vil berike oss rindalinger både faglig og miljømessig, la ordføreren til overfor Trollheimsporten.
Til venstre Hanne Tove Nerbu Baalsrud ved det som skal bli hovedbygget i badstukomplekset. Her skulle taket komme på plass i løpet av dagen.
Ferdig i morgen
Studentene ligger litt etter skjema. Det har litt med taket til hovedbygget (badstua), som har vært en liten bremsekloss. - Men vi kunne ikke bygge det før vi hadde resten ferdig, forteller Arnstein Gilberg, lærer fra NTNU. Stålet fra A. Kvam kom i går og ovnen fra Bygger'n Rindalshytter var også på plass i går.
- Det blir langdag i dag, men ellers skal vi bli ferdig i morgen, kunne ansvarlig for badstubygginga, Bjørn Ranheim (Rindals-Tre), fortelle. Både studenter og lærere understreket hvor lærerikt dette har vært. Studentene hadde tegninger klare da de kom, men har gjort om mye med nye tegninger under vegs. - Slik må det være og det er det som har vært så lærerikt. Vi har fått sett i praksis hvordan det fungerer, sa studentene.
Til høyre intervjues ordfører John Ole Aspli av studentene. Det skal bli et hefte omkring prosjektet i etterkant
Internasjonalt
Foruten Norge har det vært arkitektstudenter fra Spania, Portugal og Sverige ved badstubygginga de siste to ukene ved rutebilstasjonen i Rindal.
Dette er et ledd i den flerårige avtalen Rindal kommune har inngått med arkitektfakultetet ved NTNU i Trondheim. Klikk her og les alt om avtalen - da den ble underskrevet.
Knytter band
- Med å knytte oss nærmere opp mot en faglig sterk ressurs, får vi ta del ny kunnskap og knytte band mellom næringsliv og bedrifter i Rindal og et stort fagmiljø bare en times tid unna.
- Samtidig får studentene gode muligheter til å praktisere i faget og bruke utdanninga si i praksis. For oss i Rindal er dette en utrolig positiv egenverdi og jeg er sikker på at dette vil gi ringvirkninger, sier ordfører John Ole Aspli og håper ikke bare Kul-Tur-Sti får nytte av dette samarbeidet, som med denne badstua og kanskje mye meir til. Men han nemner også prosjekt som Rindal Vest og Skimuseet. - Jeg er sikker på at arkitektur blir bare meir og meir interessant og avgjørende for hva vi skal bygge og hvordan. Natur- og trebasert arkitektur vil bli både funksjonelle og vesentlige elementer i Rindal, sier han til Trollheimsporten.
Kul-tur-sti kan du lese alt om her, da NTNU-studentene la fram ulike modeller for prosjekt rundt heile stien. Det må her understrekes at kommunen ikke har vedtatt å sette i gang Kul-Tur-Sti ennå. - Men det som bygges nå er bstarten på Kul-Tur-Sti, opplyser Håkon Fredriksen til Trollheimsporten.
- De to studentoppgavene som bygges i år er i hovedsak finansiert av Blilyst. I tillegg får vi gode rabatter hos lokale firma i Rindal som Talgø (MøreTre og T-komponent), Bygger’n, Alf Kvam og Rindals-Tre, legger han til.
Formannskapet syntes dette såg imponerende ut og er godt fornøyd med de ringvikningene dette kan føre til.
Til venstre: Formannskapet på befaring sammen med prosjektlede for Kul-Tur-Sti Håkon Fredriksen fra Trollheimen NæringsSørvis.
Klikk på bildene under og sjå dem større og i serie: