Anni Karlstrøm

Ny leder ved Rindal frivilligsentral

Anni Karlstrøm er ny daglig leder ved Rindal frivilligsentral. Hun har en allsidig jobb-bakgrunn, og det kommer godt med i en variert jobb som denne. Fra 1. mars er Rindal frivilligsentral åpen tre dager i uka, slik som før.


Allsidig jobb-bakgrunn

Anni Karlstrøm førteller at hun har kombinert tre ulike deltidsjobber i Rindal kommune i den siste tida. Hun har hatt 40% stilling ved Rindal skole, 40% stilling i kommuneadministrasjonen, og ca 15% helgestilling i omsorgstjenestene i tillegg. Nå har hun sagt opp de to sistnevnte stillingene, og erstattet dem med jobben som daglig leder ved Rindal frivilligsentral. Deltidsstillingen ved Rindal skole beholder hun. Den kan kombineres med jobben på frivilligsentralen.

I februar vil frivilligsentralen være åpen på mandager og torsdager. F.o.m. 1. mars vil Anni være på plass i 60% stilling, med åpningstider mandag kl 11 - 15 og tirsdag og torsdag kl 8 - 15.

Anni har hatt mange ulike jobber tidligere, og en allsidig bakgrunn kommer godt med når man skal arbeide ved frivilligsentralen. Dette er utvilsomt variert arbeid. I dag var en av oppgavene å lage vaffelrøre til styremøte i Rindal Sanitetsforening på frivilligsentralen i kveld. Rindal Sanitetsforening er en av frivilligsentralenen sine viktigste støttespillere.

Anni forteller at hun har vært innom tanken på å søke en jobb som dette tidligere. Her får hun en variert hverdag, og det blir hyggelig at mange forskjellige folk kommer innom, sier hun. Det passer godt for den som trives med å være i aktivitet.


Frivilligsentralens arbeidsområder

Noe av det første Anni gjorde i den nye jobben var å ei facebookside for Rindal frivilligsentral. Der fikk hun mye positiv respons, og mange har allerede meldt seg på facebooksida.

- Jeg har god erfaring med å bruke facebook. Det gjorde jeg da jeg arbeidet for Indre Nordmøre Landbrukstjenester også, sier Anni. - Man når selvsagt ikke alle på facebook. Men man når mange, og beskjedene kommer fort fram. I tillegg til facebook vil hun bruke Rindal frivilligsentral sin hjemmeside, og Trollheimsporten, som tidligere.

- Jeg tar gjerne imot tips om hva frivilligsentralen kan holde på med, sier Anni. Bruk gjerne facebooksida, eller ta kontakt på andre måter. Det er rom for å begynne med noen nye aktiviteter i tillegg til de etablerte, mener Anni. Og hun er åpen for mange muligheter.

En del av Frivilligsentralens aktiviteter har gått sin gang, også i perioden uten daglig leder. Dataklubben for godt voksne går som før, og det samme gjør kjøkkenpraten og norskkurset for arbeidsinnvandrere. En del lag og foreninger holder møtene sine på frivilligsentralen. Det er også mulighet for å leie dette som møtelokale med enkel servering.

Frivilligsentralen har tidligere vært med å arrangere Åpen lekeplass i Rindal  Menighetshus. Dette er en møteplass for foreldre og små  barn som er hjemme på dagtid.

- Det kan vi prøve igjen, hvis det er interesse for det, sier Anni.

Frivilligsentralens stavganggruppe kommer i gang igjen til våren. Strikkekafe er en aktuell aktivitet. Og kurs, f.eks. matkurs, som også har vært arangert tidligere. Ellers har Anni hørt at flere kunne tenke seg organiserte bussturer. Det kan være turer til teateret, eller til aboretet i Svinvika, eller Angvik Gamle Handelssted f.eks. Her er det bare å komme med innspill, så kan frivilligsentralen stille som turoperatør.


Loppemarked

Rindal frivilligsentral har tradisjonelt tatt imot lopper og arrangert loppemarked hvert år. De har også et eget rom med bruktutsalg. Der kan du stikke innom og se om det er noe du har bruk for.

Anni forteller at de har fått ryddet litt i bruktutsalget nå. De har plukket en del fra loppemarked-varene og gitt bort til flykningene som har kommet til bygda. Flyktningene har også selv vært innom og fått med seg noen kopper og kar. Etter hvert som det kommer nye flyktinger vil disse selvsagt også få samme mulighet.

Frivilligsentralen tar altså fortsatt imot lopper. Det er bare å pakke det ned og komme innom med det.

- Hvis døra er stengt er det bare å sette varene på trappa, sier Anni.

De som ønsker å gi bort noe til flyktningene oppfordres til å ta kontakt med flyktningkonsulent Odd Are Moe. Han har best oversikt over hva flyktningene trenger. Og ellers kan altså det meste leveres til frivilligsentralen.