Nyåpning av Colonialhaven
Etter en hektisk uke med flytting står Gunn Søyseth klar til å åpne dørene til Colonialhavens nye lokaler i Miljøgata fredag. - Jeg er kjempespent, men gleder meg veldig, sier hun.
Colonialhaven er en annerledes matbutikk som har fokus på kortreist, økologiske matprodukter. Butikken så dagens lys for 2 år siden, og har siden den gang holdt til på Syltbakken. Da lokalene til det som var Enge blomster i Miljøgata ble ledige, benyttet Gunn Søyseth seg av sjansen til å flytte nærmere sentrum.
- Plasseringa på Syltbakken var ikke heldig for butikken. Vi fikk ingen kunder som bare stakk innom på impuls, og vi var lite synlige. Når ikke kundene oppsøker oss, så må vi oppsøke kundene. De tror jeg vi finner her i sentrum, og håper og tror på økt omsetning. Vi ønsker å gjøre valget enkelt for kundene, sier Søyseth.
Butikken hadde sin siste åpningsdag på Syltbakken 25. august, og har brukt den siste uka på å flytte inn i «Knutsenbygget». Søyseth hevder hun har full kontroll før fredagens reåpning.
- Jeg har så god kontroll at jeg lurer på om det er noe jeg har glemt, ler hun. Med god hjelp har hun fått varene inn i nybutikken, og skal bruke de siste timene før åpningen på å plassere produktene i hyllene.
Gode hjelpere er kjekt å ha!
Søyseth har foreløpig ikke gjort store endringer i butikken, men det vil komme etter hvert. Huseierne har planer om å flytte inngangen som i dag går opp til 2. etasje til baksiden av huset. Dermed vil fasaden bli fornyet, og Søyseth ser for seg litt oppussing i butikken i den forbindelse.
Selv om hovedfokuset til Søyseth ligger på gode matvarer, har hun bestemt seg for å utvide sortimentet med blant annet bestikk og undertøy til barn laget av bambus og en økologisk hudpleieserie basert på urter og grønnsaker.
Ellers vil kundene kjenne igjen produktene fra tidligere, slik som melet fra Holli Mølle.
- Melet er vår bestselger. Det er laget av kun gamle kornsorter, fremstilt økologisk og malt på steinkvern. Det gjør melet både mer næringsrikt og mer smaksrikt. I tillegg vil kundene kunne finne spekepølser av hjort fra Breheimen mat, syltetøy, potetflatbrød og kvernet oksekjøtt fra Jerseyokser som har beitet på Hallmyra i Bæverfjord - for å nevne noe, sier Søyseth.
Fredag 1. september åpnes dørene til nye Colonialhaven, og Søyseth lover gode åpningstilbud til alle nye og gamle kunder som kommer innom.
- Jeg er kjempespent, men gleder meg veldig. Det er flere som har stikket hodet innom lokalene de siste dagene for å spørre når vi åpner. Det lover godt, smiler hun.
Om ikke lenge vil Søyseths nabo fra Syltbakken, Ildri Tørset på Trollheimen sysenter, komme flyttende etter. I løpet av et par uker vil de gjenforenes i «Knutsenbygget».
Colonialhavens åpningstider er tirsdag – fredag kl 10 - 17, men i forbindelse med åpningsuka holder de også åpnet lørdag fra kl 10 - 14.