Nybygg for evigheten

- Nybygget legger et godt grunnlag for vekst og utvikling i Svorka. Det sier administrerende direktør Erlend Eriksen til Trollheimsporten. Svorka har bygd sitt nybygg der slakteriet i Surnadal stod. De har bygd for evigheten. Det har kosta rundt 90 millioner kroner med tomt og riving av slakteriet. I tillegg er stort sett lokale entreprenører bruka.

Erlend Eriksen hos Svorka understreker det administrerende banksjef Allan Troelsen i Surnadal sparebank sa: Vi har verdens beste håndtverkere i distriktet.
 
Beriker regionsenteret
- Samtidig er det et spesielt bygg det er blitt debatt om?
- Det stemmer. Det bygningsmessige uttrykket er i en annen byggestil enn det som hører Skei og kommunesenteret til - Litt anna uttrykk enn det gjengse, særlig når det gjelder farge og glass. Jeg meiner det er med på å berike regionsenteret og kommunesenteret i Surnadal, sier Eriksen.
Svorka energi as med datterselskaper flyttet inn i midten av juni. Seinere kom El-Co til i kjelleren. Lokalene er nå moderne og nye, mot tidligere gammeldagse og nærmest uegna og midlertidige.
- Det har vært en stor overgang, men vi har bygd for framtida - ja evigheten, når du spør om det, sier han.
- I nybygget har vi nærmest et ubegrensa perspektiv, legger han til.
 
Svorka energi as er medlemmer av Trollheimsporten og du finner heimesida her. Trollheimsporten fikk omvisning i nybygget og her er det vi fikk oppleve:
 
Nybygget og Erlend Eriksen og fyranlegget til høyre.
Svorka energi og administrerende direktør Erlend Eriksen er stolt av nybygget.
Erlend Eriksen synes et uttrykk i glass og farger bare frisker opp. Kvernhuset (til høyre): Som vannet er lankene, samme foss, nytt vann. I lommen rasende, i tørke fredfylle. Upåvirkelig, tilstede står kvernhuset. Ole Mauseth.
Nybygget gir god plass - her verkstedet.
Nybygget innehoder mye lokal kunst - her med eksempler fra Ole Mauseth og Inga Dalsegg.
Denne store steinveggen står Ole Mauseth bak. Her står diktet Kvernhuset.
Er det en spillende draug Ole Mauseth har modellert her? - til høyre Inga Dalsegg.
 
Tekst og foto: Willy Karlstrøm