kafedan,ingress,3

Nye eiere ved Café Dan

Eva og Leif Husby er klare til å ta over Café Dan. Overtakelsesdato er 1. mai. Ingrid Pedersen fortsetter som avdelingsleder, mens Eva Husby blir daglig leder og vil ta seg av administrasjonsbiten.

Ingressbilde:Leif Husby, Eva Husby, Ingvar Sæther og Ingrid Pedersen

Nåværende eiere ved Café Dan i Surnadal har valgt å selge bedriften. Kafeen går godt, men det er personlige årsaker som gjør at Ingrid og Dan Roger Pedersen velger å overlate driften til Eva og Leif Husby. 

De nye eierne ser for seg at driften fortsetter på stort sett på samme måte som før, men vil etter hvert gjøre noen endringer på menyen. De skal fremdeles tilby god, gammeldags husmannskost, men Husby vil også satse mer på sunne alternativer, som salater. I tillegg ser hun for seg at det kan bli plass til litt mer spennende retter, og utenladsk mat.

- Vi reiser en del i utlandet, og henter stadig inspirasjon, sier Husby. Hun er også opptatt av miljø, og vil fokusere på at driften skal være så miljøvennlig som mulig.

I samarbeid med huseier Ingvar Sæther vil det også bli foretatt noen endringer i lokalet. Det vil settes opp glassvegg med skyvedører, slik at man kan skjerme av en del av lokalet, noe som gjør det mulig å arrangere lukket lag mens kafeen er åpen. Inngangspartier på baksiden av bygget vil også bli ombygd slik at det blir egen inngang, uavhengig av Coop Extra. Dermed vil det være mulig å ha kafeen åpen når butikken er stengt. I tillegg vil de ominnrede litt i kafeen, for eksempel med båser. 

De vil også markedsføre uteplassen bedre. Pedersen påpeker at de har full skjekebevilling. Her skal det bli mulighet for å ta seg en utepils. 

Eva Husby er klar på at det vil bli nært samarbeid mellom nye og tidligere eiere. Begge parter mener at samarbeidet skal gå bra. De forteller at de har samarbeidet før, så de vet at de fungerer godt sammen. Ingrid har mange ideer om hvordan kafeen kan utvikles. Men har ikke hatt kapasitet til å ta tak i endringer når hun har hatt ansvaret for hele driften alene samtidig som hun har jobbet full tid i kafeen i tillegg til sykdom i familien.

- Det har vært fem tøffe år, til slutt sa kroppen stopp, sier Pedersen, som gleder seg til å konsentrere seg om selve kafeen, uten å ha personalansvar og andre administrative oppgaver.

- Jeg skal ta meg av det som ikke synes, smiler Eva Husby.

Husby er også opptatt av å involvere de andre ansatte og kundene i utvikling av kafeen. Det vil bli spørreskjema tilgjengelig slik at kundene kan komme med tilbakemeldinger. Kafeen har mange stamkunder, og det er stort sett kunder i lokalene hele tiden. Mange kan ha ideer til endringer, både til meny og utforming av lokalene, er Husby og Pedersen enige om. 

Også Huseier Ingvar Sæther mener at det er potensiale for utvikling av driften, og å øke omsetningen. Omsetningen har økt fra ca 3,5 millioner til omtrent fem millioner etter at de nåværende eierne tok over, men det er mulig å få opp omsetniningen i alle fall 50%, mener Sæther. Han påpeker at det for noen år siden var tre kafeer i området, men at etter at både Kløverstua og kafeteriaen på hotellet er nedlagt, er Café Dan det eneste tilbudet på Skei. De tre kafeene hadde til sammen større omsetning enn det Café Dan har i dag, så det er en del å gå på, mener han. 

De har enda ikke tatt stillig til navneskifte. Husby mener at  Café Dan er et godt innarbeidet navn, og står for kvalitet. Derfor vil de tenke seg godt om før de skifter navn.

- Vi vil bruke sommeren til å prøve oss fram, og de fleste endringene vil ikke komme før til høsten, sier Husby.