Marvin

Nyhetskavalkade Surnadal 2011 - juni

Trollheimsportens kavalkade gir deg både små og store begivenheter fra Surnadal i året vi no snart er ferdige med. For Rindal vil en egen nyhetskavalkade også komme hver dag. Begge kavalkadene presenterer bilder og nyheter, og skal du få med deg alt kommer nyhetene for en måned hver dag fram til og med 1. januar 2012. I dag presenterer vi juni 2011 og Marvin Haugen tok årets første laks i Surna.

Marvin Haugen tok årets første laks i Surna. Den var på 7,3 kilo kunne ordførerne Mons Otnes og John Ole Aspli konstatere (til høyre). De var tilstede da laksestarten ble markert ved midnatt til 1. juni - sjå her - og første dagen ble det tatt fleire storlakser. Serien Øvre Sæter og laksen fortsatte i hele sommer.

Pyntekua til Dordi kom heim - og Trollheimsporten sette igjen ny rekord!

Det var politiske driftinger om problema ved Surnadal Sjukeheim - sjekk dette her - og det ble meldt om ei riktig flott Bøfjordhelg.

Korprisen 2011 gikk til Henning Sommerro (over til venstre) - sjå her! Rune Gjelnes kom godt i gang - meir her!

12 formannskap møttes i Orkdal - blant disse Surnadal. Vårsøghelga vart offisielt åpna - sjå her (bilde fra åpninga øverst) - Bjarne Østbø fikk heder og ære med en konsert - meir her - og det var kunst i Surna bedehus - 1 her og 2 her.

Det ble invitert til Kleivavandring (til venstre). Det ble et storslagent punktum for Vårsøghelga i Storstuå. Surnadal fotoklubb var aktiv og markerte seg - sjekk her!

Arne Berset ble valgt inn i langrennskomiteen i Møre og Romsdal skikrets og i Team Trøndelag - sjå her - og NHO-direktør Karin Halle kommer heim til Todalen - meir her!

Trollheimshytta åpna og heliokopter transporterte alt inn i Trollheimen - sjå her - Landslagstrener ble NoFo-lærer - meir her - Det var badeliv på Kalkstranda (under til høyre) - Og Fannaråken blåsekvintett tok turen til Trollheimshytta!

Festivalkunstner Inga Dalsegg (under til venstre) stilte ut 34 bilder under Laksefestivalen - sjå herVilkårskrava for Surna vart overlevert NVE - og det er rom både for vasskraft og villaks i SurnaLaksefestivalen var i gang - ved Glønavatnet var det fiskelykke!

Øyvind Stenseth ble årets laksekonge - i AMFI Surnadal ble det arrangert Idol - sjekk her - Stangvik historielag hadde kulturvandring til Nistusetra og Austistusetra - og Henning Sommerro fikk fradelt tomt til hytte på Kleiva.

Her ser du fra kulturvandringa til Stangvik historielag.

I morgen, 27. desember - 3. juledag, er det juli i kavalkaden for Surnadal. Den kan du finne alt om her på Trollheimsporten under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida på den raude.