Ola E. (86) på Trollheimsporten

Han er 86 år gammel og er allerede dreven på Trollheimsporten. Sammen med 12-15 andre, ivrige, eldre møter han på dataklubb for eldre i Studiesenteret i Rindalshuset. - Jeg er inne på Trollheimsporten hver dag og nå skal jeg utvide spekteret, sa Ola E. Løfald og smilte - her sammen med Olav Helgetun.

- Det er utrolig gøttj og interessant, sa han da Trollheimsporten stakk innom dataklubben som snarest i går. Til nå har de møttes hver mandag mellom 1300 og 1430 og vil fortsette med det. Interessa er så stor at nettet på Studiesenteret får problemer, men med tålmodighet kom alle seg på nett.
 
På Trollheimsporten
Hver dag er Ola E. Løfald innom Trollheimsporten og nå ville han utvide spekteret. Olav Helgetun var på plass og hjelpte til. VG nett kom først på favoritter i tillegg til Trollheimsporten.
- Men det hender det låser seg for meg når jeg prøver heime. Da slår jeg bare av og på igjen, smilte 86-åringen. Han regna med å bli meir rutinert etter kvart.
Anne Skjølsvold ved Frivilligsentralen er svært godt fornøyd med dataklubben. - Det har blitt en suksess. Det er tydelig et stort behov. Samtidig er det bare for fleire å komme. Vi hjelper hverandre og så lærer vi litt hver gang. I tillegg til Anne er det Ole Trygve Foseide som har ansvaret for dataklubben for eldre.
Frivilligsentralen finner du her som medlem av Trollheimsporten.
Populært med dataklubb for eldre her ser vi Ole Trygve Foseide (til venstre) og Olav Helgetun (til høyre) hjelper til. Ellers ser vi fra venstre Gunvor Løfaldli og 86 år gamle Ola E. Løfald.
 
Tekst og foto: Willy Karlstrøm