Olav og TCM Rindal

Fleire og fleire har prøvd kinesisk tuina-massasje hos Olav Negaard  i Rindal sentrum. Trollheimsporten ble utfordret til å prøve en time for å kjenne hvordan det føles. Å hoi og hoi kor mjuk oss vart. Men fleire timer må nok til for å løse opp harde muskelknuter.

Olav Negaard fant mange av dem, særlig under og ved skulderbladene og Trollheimsporten kommer til å prøve igjen. Timen gjorde godt - det var behagelig etterpå og vi følte oss mjuk i skuldre og rygg. Nå mistenker vi Olav litt for å holde igjen. Han hadde nok meir krefter å sette inn på muskelknutene. Kanskje var han litt redd for å gjøre vondt - men for å få det bedre må en vel ha litt ilt.
I tillegg satte han nåler. Dette stimulerer hodet, dette hjertet og dette ditt og datt, sa han og satte nålene i hender, hode og føtter.
- En annen ting er kostholdet. Det er utrolig dårlig i Norge - det ser vi når vi er i ferd med å bli feitere enn amerikanerne. Her er det mye å gjøre, sier han og har mange gode kostholdsråd å komme med.
 
Bedre blodsirkulasjon
- Det er bodsirkulasjonen som er viktig - meridianer i kinesisk medisin. Muskelknutene hindrer denne sirkulasjone. Derfor er det viktig å løse de opp, sier Olav Negaard.
Føler du deg sliten i kroppen? Stiv i nakke og skuldre? Plaget med stress? Kanskje Olav og TCM Rindal er løsningen med kinesisk tuina-massasje, kopping og akupunktur.
Tuina-massasje er en av de fire grunnpilarene innen tradisjonell kinesisk medisin (TCM). Sammen med akupunktur, urtemedisin og quigong, er tuina den kinesiske formen for fysikalsk behandling.
 
Positivt for kropp og sinn
Olav Negaard er utdanna tuina-terapeut og holder til i andre etasje i Rindalstorget. Sjøl har han stor tro på dette.
- Masasjen løser opp i stiv muskulatur og gir en utrolig avslappende følelse og bedre blodsirkulasjon, samtidig som man kjenner at kroppen får behandling. I tillegg får du frigjort blokkeringer i kroppens energibaner - meridianer, og behandlingen har derfor en positiv effekt både på kropp og sinn. Du får rett og slett åpnet slusene, sier Olav Negaard.
Trollheimsporten hadde denne reportasjen med Olav Negaard i mars i år og på nyåret har han planer om turer både til Mexico og Kina for å lære meir. Samtidig håper han å kunne leve av dette.
TCM Rindal og Olav Negaard holder til i andre etasje  på Rindalstorget. Redaktørens rygg tyder imidlertid på hardhendt behandling. - En blir raud når blodsirkulasjonen ikke fungere skikkelig, sier Olav.
- Man skal ikke kimse av 6000 års erfaring med kinesisk medisin, sier Olav Negaard og ønsker alle velkommen til å prøve ei behandling.
 
Tekst og foto: Willy Karlstrøm.