Julehilsen Per Kvalvik 2

Julehilsen fra Frei

Om å virkelig få tid til å leve

Trollheimsporten har fått tilsendt en julehilsen til våre lesere fra en nybakt høttrindaling fra Frei.

 Hvert år lager vi oss julekort som vi sender ut til slekt og venner like før jul. Jeg liker å lage dem selv, og standarden er at kortet prydes med bilder av det man er mest glad i. Årets julekort prydes derfor av vårt barnebarn og av hytta ved Rørvatnet.

Det hele begynte i sommer med at vi lekte med tanken om å kjøpe oss ei hytte, og for å gjøre en lang historie kort - vi forelsket oss totalt i hytta ved Rørvatnet.

Hytta er fin, men for ei fantastisk bygd dere har her oppe. Naturen er utrolig vakker, ikke så karrig og tøff som her ute ved kysten, men heller mer eventyrlig trollsk. Vi elsker å gå i fjellet og vet at vi er i ytterkanten av (porten til) Trollheimen som vi kjenner litt til fra før – og vi har allerede rukket en tur på Garbergsfjellet.

Avstanden hjemmefra er praktisk – akkurat passe langt til å være borte, men likevel passe kort til å komme seg opp på en ettermiddag etter jobb.

Da vi var på visning her oppe i høst, stakk vi innom Coop Rindalsskogen på Nybø for å kjøpe oss litt niste. Opplevelsen var like spesiell som alt det andre her oppe - vi ble møtt av ei trivelig betjening i en butikk med ekte atmosfære. Da vi kjørte hjem den dagen sa vi til hverandre at denne butikken var i seg selv grunn nok til å kjøpe hytte i Rindalsskogen.

Vi har også rukket å bli kjent med noen av grunneierne her inne og som alle andre Rindalinger vi både har møtt og kjenner, er disse er virkelige gode mennesker.

Min far ble født i Rindal for 90 år siden og bestemor het Oline Grytbakk - og i dag har jeg masse slekt her oppe – mange herlige mennesker som jeg nå kanskje får treffe oftere! Så for meg blir dette på en måte en sirkel «som sluttes» og jeg føler meg tilbake til mitt opphav.

Derfor ønsker jeg alle og enhver av dere ei riktig god jul og et godt nytt år! 

Jeg gleder meg veldig til å komme opp til bygda deres snart igjen – for å virkelig få tid til å leve!
 

Med kyst-julehilsen
fra Kvalvika på Frei
Per Kvalvik
(atlanterhavsporten.no)

 

Julehilsen Per Kvalvik.jpg

Julehilsen Per Kvalvik 3.jpg