Politi ny ingress 2014 (6)

Oppfordrer til samtale med ungdommer om smittespredning

Vi har i dag sendt melding via skoler til foreldre/foresatte. Det oppfordres her til samtale med sine ungdommer, om å forebygge smittespredning av Covid-19. Dette etter flere bekymringmeldinger om større samlinger av unge personer på handelssenter.

Dersom tiltakene som helse har satt i verk skal fungere, er det kritisk at ALLE innbyggere retter seg etter disse. Skal tiltaket med stengte skoler fungere som tiltenkt MÅ man forholde seg til oppfordringer fra Folkehelseinstituttet.

Situasjonen er nå at ungdommer samles og øker smittefaren for sine omgivelser.

Dette kompliserer smittesporing for kommunelegene, slik at i ytterste konsekvens kan smittede personer gå glipp av viktig varsling og karantenetiltak – noe som kan bidra til ytterligere spredning av viruset.

Kommunene har et ansvar for tiltak ovenfor sine innbyggere, og kommunelegene skal kunne foreta smittesporing.

Folk er ilagt et ansvar om å holde seg hjemme og unngå folkeansamlinger. Dette er ikke riktig tid for at barn og ungdom samles for å "henge" på kjøpesenteret!

Vi ber dere om å gå foran som gode rollemodeller for barn og ungdom. Snakk sammen om hvorfor det er kritisk med ekstra innsats knyttet til hygiene, og nettopp å unngå større folkeansamlinger, samt å holde en forsvarlig avstand til de man er i nærheten av. Pass godt på hverandre!

Smitteverntiltakene påvirker oss alle, og til syvende og sist er dette en felles internasjonal dugnad for å begrense tap av menneskeliv.

Vennlig hilsen fra politiets forebyggere og Nettpatruljen