Oppgave 21. desember

Oppgave 21. desember:
 
Naturressursene har blitt foredlet.
Og mangt et godt virke har forlatt denne gardstona..
Hvor er vi i dag?
 
Rett svar:
Vi har tatt turen til Kattemen. Og ser på bildet rundstokkhøvleriet/tredreieverkstedet som Sivert Kattem startet opp i sin tid. Nå er det svigersønn Eirik Landsem som driver høvleriet. Spesialiteten er høvlede rundstokker. Det gule huset som vi ser hjørnet av er Kattemsøya (Skogly).
 
Trollheimsporten og julekalenderen har tydeligvis lesere langt utenfor Rindals grenser...
Hanne Kattem fra Näsum i Sverige deler sin koselige lille historie med oss i dag:
"Det var morro att se hytta min på julekalendern idag. Hit kommer vi var sommar och höst. Jag har varit på Kattemen var sommar i 50 år. Jag har mange gode minner fra barndomens ferier på Kattemsgarden. Ett av minnerna som slår mig när jag ser bilden var när jag varit på Granlund och köpt gotteri. På vägen hjem öppna Rönnaug Kattem glaset, som på den tiden bodde i Öja det gule huset i högerkanten på bilden, och bjöd på risboller. De var kjempe gode och icke fel trots att gotteriinköp like var gjort. Jag husker också kvor rädd jag var då jag gick over den gamle träbrua som gick over Tjysinga den tiden."
 
Forøvrig vil jeg avklare en liten sak for de av dere som var tidlig oppe i går morges og leste dagens oppgave. OG var så våkne at dere også så over listen av gevinster.. For jeg kom til å gi bort litt av en gevinst: istedenfor å skrive at Lars Gudmund Røen gav bort en kalkulator, kom jeg til å skrive at han gav bort Lars Gudmund Røen. DET hadde vært litt av en kalendergave det!! En handymann av det slaget hadde nok gjort seg under ethvert tre!!
 
Vinnere 21. desember:
Hjelpekorpset Richard Halgunset Skål og fat i serien "en porsjon håp…"  Kirsten Snekvik Bøe, Bøfjorden 
Rindalslist Ingrid Halle Korterma genser, mørkeblå. Str. L

 Randi Nordsteien, Løkken Verk.

LG Røen Lars Gudmund Røen Kalkulator  Vibeke Langli
 
Gavene får dere utlevert ved å henvende dere til giverne.