Oppgave 22. desember

Oppgave 22. desember:
 
Vi farter litt oppover og nedover og hitover og ditover i bøgda.
Hvor har vi havnet i dag?
Hva heter disse to gardene?
 
Rett svar i går var:
Ingebrigtslia i front (der kor Anne og Svein Skjølsvold bor) og Stortiset Utistu bortenfor. Der ser vi husene til Oddvar Møkkelgård og Halldis og Egil Møkkelgård. Opprinnelig stod disse husene oppå bakkanj. Vegg i vegg med garden til Ola og Åse Stortiset (Austistua Stortiset). Men ved utskifting tidlig på 80talet ble det bygd nye hus her og også dyrket mye jord. Egil har i mange år drevet revfarm på øversida av Lomundalsvegen og vi ser takene på disse innimellom skogen.
 
I dag har jeg spekulert endel... Enten var oppgaven vanskeligere enn jeg trodde.. Eller så er dere i full gang med juleforberedelsene... I alle fall var det tydelig mindre antall svar i dag. Men de som kom var som vanlig stort sett rette. (En av dagens vinnere er i alle fall GODT lokalkjent i området!!)
 
En som i uansett har tatt seg tid i julestrida til å svare er han jeg nesten loddet bort her førdagen; Lars Gudmund Røen. Han sier:
"Hei!
Som forhenværende Liagrenning er dette kjente trakter. Hadde bildet vært tatt da jeg voks opp i Liagrenda, ville det vært husa på bare en gard på bildet. Nærmest er Ingebrigtslia og på andre sida av Lomunda ser vi Utistua og Stortiset. Gardsbygningene på Utistua kom hit tidlig på 80-tallet. Om jeg hugser rett, bygde "Gammel-Jo Innbrektslin" bru over elva. Vegen ned til brua gikk litt innafor garden (til venstre) og rett opp bakken på andre sida av elva, kanskje i den skogstripa innafor Utistua. Kan huske at det var med en viss spenning å passere brua på sykkel eller til fots da det var ei hengebru som svaia. Ene brukaret rasa ut en gang på 60-tallet, men vi for over etter dette. Vi tru at restene etter dette byggverket finst fortsatt og sender en lita utfordring til om noen kan skaffe et bilde fra notid og kanskje av brua da den var i bruk?!"
 
Vinnere 22. desember:
Rindalslist Ingrid Halle Mørkegrå College-genser, str. S  Oddbjørn Heggem   
Rindal Sparebank Anne Norli En sekk  Øystein Møkkelgård
Trollheimsporten Willy Karlstrøm

Krus Trollheimsporten

 Stein Løfald
 
Gavene fåes utlevert ved henvendelse til giverne.