Oppgave 24. desember

 
Oppgave 24. desember:
 
Så kom vi til endes. Plutselig er det tid til å si takk for følget gjennom en flott desember måned. Vi har fartet opp og ned i den fine bøgda vår. Har vært innom på besøk både her og der. Og dere har vært med på ferden. Ørsk og helg gjennom hele adventstiden.
 
Etterhvert begynte det å sige inn med små, koselige eposter fra en del av dere. Trivelige og gode hverdagshistorier som vi fikk ta del i. Takk skal dere ha for det. Det er artig at dere bruker Trollheimsporten og er engasjerte i det vi har for oss her...
 
Oppgaven i dag skal ikke være av den vriene sorten.
Noen dager har det vært det, men i dag er jeg i det snille hjørnet...
Det er jo tross alt selve julaften i dag.
I tillegg skal gavelageret tømmes..
Så det blir ekstra mange vinnere i dag.
 
Kjenner du deg att, kanskje? Hvilket hus ser vi her?
...................
Nå har julefreden senket seg over Sigurd Røen, det gamle kommunehuset og også over julekalenderredaktørens hus (Friborg) i bakgrunnen. Julekvedsmaten er fortært og gavene fra familie, slekt og venner er åpnet. Det som gjenstår nå er bare å dele ut de siste gavene. Trollheimsportens julekalendergaver. De har ligget her og ventet- under luke 24...
 
I dag har vi hatt et rush av svar i vår konkurranse. Mange gode kommentarer og god-jul ønskninger. Disse sender vi tilbake til dere av hele vårt hjerte; GOD JUL til alle dere!! Og takk for godt følge disse dagene!
 
Jeg tror ALLE hadde rett svar i dag. Dette var bilde av Heradshuset, Gammelbanken, Gamle kommunehus eller rett og slett kommunehus 1 som noen kaller det. Det var opprinnelig bygd med lokale til baken og heradstyresal. I andre etasje var det leilighet for distriktslegen og etterhvert også lensmannen. Flere av dere var inne på dette.
En innsender sa:"Trur lensmann Kåre Vaag hadde kontoret sitt og her" og like etterpå kom det følgenede epost dettende inn: 
 
"Hei!
Dette er barndomshjemmet mitt, kommunehuset på Rindal sentrum. Vi hadde soverom over banken i første etasje, og der residerte banksjef Grønli. Biblioteket lå lenger inn, det var åpent på lørdager og der var Løset sjef, senere ble han omdøpt til Ølset; han åpnet en liten butikk i forbindelse med utbyggingen av Trollheimen. Ellers holdt ligningssjef, agronom og lensmann hus i dette bygget. Loftsetasjen var et eldorado for barn på regnværsdager, med turnringer, trapes, hemmelige ganger og fullt tannlegeutsyr med stol og det hele. Over inngangstrappa var det en glassveranda og det var to innganger. Inngangspartiet er finere slik det er nå, en fin bygning som myndighetene forhåpentligvis tar vare på framover. God Jul!
mvh Ingrid Waag"
 
Tusen takk til Ingrid. Tusen takk til dere alle som har vært med oss.
Velkommen tilbake til neste jul!! (Eller kanskje til påske...?!? Hvem vet...)
Takk for meg i denne omgang.
Juanita M.
 
Gaver på selve julaftenen 2009:
Rindal Bygdeservice Ronny Eide Pilotjakke Anne Kristine B. Selnes 
Rindal Sparebank Anne Norli En genser Olav Løfald
T-komp Lena(Ann Helen)Aambø "Kryss hylle" Bente Svinsås 
Rindalslist Ingrid Halle Mørkeblå kortermagenser. Str. XL Sigmund Moen
Rindalshytter Ingrid Halle Kvit kortermagenser. Str. 12/14år Marianne Løset
Trollheimsporten Willy Karlstrøm Krus Trollheimsporten Dagny Karlstrøm
T-komp Lena(Ann Helen) Aambø Fuglebur Maren Celius-Blix, Hamar
Rindal Sanitetsfor Kari Moe Handlenett med logo Marte Granmo, Orkanger
Hjelpekorpset Richard Halgunset Førstehjelpspose Kristin Holmestrand, Lørenskog