hovedbilde den blå timen ps

Oppdatert med flere bilder:

Oppstartssuksess for "Den blå timen"

Både deltakere og instruktører skinte om kapp med sola på Syltøran onsdag. Da gikk nemlig startskuddet for «Den blå timen», der Surnadals A-lag for herrer er instruktører for yngre spillere.

Etter idé fra A-lagstrener Webjørn Holten, satt i system og administrert av lagleder Heid Snekvik, ønsker A-lagsspillerne i Surnadal å gi noe tilbake til klubben.

Det gjør de i form av «Den blå timen» - seks gratis økter fra 11. mars til og med 1. april, der spillerne er instruktører for spillere fra 8-17 år.

Tre av øktene er lagt opp for spillere fra 8-12 år og tre for spillere i alderen 13-17. Trener Holten står selv for planlegging av- og innholdet i øktene.

– Dette handler om å gi litt tilbake til foreldre og barn i aldersbestemt fotball, og samtidig motivere ungene til å holde på med fotball. Forhåpentligvis kan dette opplegget være med på å gjøre det interessant og attraktivt, sier han.

Både Holten og onsdagens instruktører, Sindre Fiske, Tore Bæverfjord, Jonas Jordet Bergem og Lasse Vaseng Hansen, var spente på hvordan oppmøtet kom til å bli på første økt.

Med 25 gutter og jenter fra åtte år og oppover å økta kunne sies å være en suksess.
 

A-spillerne glade for å bidra

– Dette er en veldig fin start, og vi har jo regnet med at det må være en innkjøringsperiode på dette opplegget. Det handler litt om å se hvor mange som kommer, vi visste jo ikke om det kom 10 eller 40. Vi må også se an om øvelsene passer de som deltar, sier Holten, og legger til:

– Vi bruker de samme øvelsene for åtteåringene som for 13-åringene, en del terpeøvelser kan man bruke selv om man spiller i Eliteserien. Det er ikke noe hokus pokus, slik sett.

Holten slår fast at målet, hvis «Den blå timen» viser seg å bli populær, må være å få dette til å bli et årlig opplegg.

Instruktør og A-lagsspiller Tore Bæverfjord sier til Trollheimsporten at han er glad for å kunne bidra inn mot de yngre spillerne.

– Det er bra at vi kan gi litt tilbake, og det er jo stas at de ser på oss på A-laget som forbilder, sier han, og fortsetter:

– Det er jo her i aldersbestemt fotball det hele starter, og da må vi være med på å få med flest mulig videre.
 

God utvikling

Daglig leder i Surnadal IL, Sondre Ormset, og trenerveileder i Surnadal IL Fotball, Terje Polden, roser initiativet fra Surnadals beste fotballherrer.

– Jeg synes dette er et kjempebra initiativ, og er veldig glad for at vi er i gang. Responsen vi har fått så langt har vært utelukkende positiv, og jeg tror dette er noe ungene kan sette stor pris på, sier Ormset, og får støtte av Polden:

– Ja, dette er bare positivt. Alle jeg har snakket med roser opplegget, og det er veldig artig at A-laget bidrar på denne måten.

Webjørn Holten er klar på at dette er god utvikling, både for instruktører og «Den blå timen»-deltakerne.

– Selv om jeg har laget innholdet, er det jo A-spillerne, som instruktører, som må tilpasse økta etter antall og nivå på de som møter. Det er utviklende for dem å ta dette ansvaret, i tillegg til at de bidrar til å utvikle de yngre spillerne, sier han.

den blå timen 1.jpg

den blå timen 2.jpg

den blå timen 3.jpg

den blå timen 4.jpg

den blå timen 5.jpg

den blå timen 6.jpg
Lasse Vaseng Hansen (f.v.), Tore Bæverfjord, Webjørn Holten, Jonas Jordet Bergem og Sindre Fiske.

den blå timen 7.jpg
Daglig leder i Surnadal IL, Sondre Ormset (t.v.) og trenerveileder i Surnadal IL Fotball, Terje Polden.