Pepperkake-byggverk-bakedagen

Bitte lille julaften var den store pepperkake-byggverk-bakedagen her på Nyvold!! Årets team av bakere var undertegnede, Unni Irmelin Kvam, Idun Fivelstad og Pål Tore Sveen. Vi gikk for et vikingetema i år, - i fjor bakte vi tross alt pyramider, kameler, Nilen med krokodiller og en farao, - så noe mer norsk passet bra.

Dessuten feiret jo også vikingene jul, så et mer passende tema kunne vi ikke tenke oss.
 
Vikingskip i pepperkakedeig
Oppgaver ble delegert, og jeg var sjef for å konstruere et vikingskip i pepperkakedeig, - ikke en lett oppgave, - da deigen gjerne flyter utover når den stekes og helst vil bli flat… Pål Tore delte ølbokser i to, som så ble dekt med folie og ble en form som skipsskroget kunne stekes over.
Idun fikk ansvar for å konstruere vikinghusene, og Unni var ansvarlig for å skape sjø og land og Midgardsormen. Alle fire var ivrige med pynting og å lage figurer av seg selv!
 
Detaljer i marsipan
Etter hvert måtte vi gå over til marsipan for å få frem detaljene, så da laget vi; en kurv med gudinnen Iduns foryngende epler, en runestein med Futharken på (runealfabetet), en stein der man ofrer til Odin, et marsipantre, marsipanvedstabel, og 3 vikinger.
Og naturligvis fikk alt et lett dryss med snø, - det er jo jul.
Legger ved litt forskjellige bilder, både av vikingebosetningen vår og av oss selv bakt i pepperkake (kanskje lett å skjønne hvem hun med pensel og palett i hendene er!

Hilsen Inga Dalsegg
 
Byggverket begynner å ta form.
Her er byggverket ferdig og vi ser de fire pepperkakebakerne.
Idun tegner vikingehus og Inga tegner vikingeskip.
Skipet med marsipanfigurer.
Skip og hus er ferdig.
Vikingen ved skipet.