Politi ny ingress 2014 (6)

Politiet oppfordrer til bruk av sykkelhjelm

I forbindelse med en trafikkontroll i Rindal sentrum tirsdag kveld observerte politiet at svært få brukte sykkelhjelm. Det er en påfallende stor forskjell på bruk av sykkelhjelm i Rindal og i Surnadal, opplyser politiet, og oppfordrer alle til å bruke hjelm når de sykler.

Politiet ved Surnadal lensmannskontor var ved rutebilstasjonen i Rindal sentrum et par timer tirsdag ettermiddag/kveld. Politioverbetjent Anders Magne Ormset forteller at 26 bilførere ble kontrollert, blant annet med promilletest. Alt var greit med bilførerne, så det ble ingen reaksjoner fra politiets side.

Men politiet la merke til at det var bare små barn som brukte sykkelhjelm. De så ikke hverken ungdom eller voksne med hjelm. Ormset forteller at de snakket med flere ungdommer, og de sa at det ikke er vanlig å bruke sykkelhjem i den alderen. 

Da politiet kjørte tilbake til Surnadal møtte de en stor gjeng med ungdommer på sykkel, og alle brukte sykkelhjelm, sier Ormset. Det er mange kule sykkelhjelmer å få kjøpt, så utseende skal ikke være noe problem, legger han til. 

Oppfordring fra politiet: BRUK SYKKELHJELM!