Pris til fylkeskommunen
Møre og Romsdal fylkeskommune ble under festmiddagen i regi av Norsk Vandrefestival lørdag kveld tildelt prisen "Årets æresvandrer" for jobben de har gjort med konseptet Morotur.
Prisen deles ut til personer eller organisasjoner som utmerker seg og er representanter for det enkle, naturnære friluftslivet. Mottakerne viser veg, går foran innen friluftsliv og miljø. Vinneren får utdelt en vandrestav som symboliserer dette.
Tidligere prisvinnere er Olav Thon, Kristin Krohn Devold, Øystein Dahle, Lars Monsen, Håkon Vang Aas og Bergsven Røkkum og familien Aasbø fra Bøfjorden.
Om årets vinner sier juryen blant annet at de representerer et betydelig løft for friluftslivet, og at de ved en moderne og attraktiv måte legger til rette for turlivet. Via turregistreringen Morotur har Møre og Romsdal fylkeskommune satset på folkehelse og sørget for at store og små har "tusen turer i lomma".
Seksjonsleder for folkehelse og fysisk aktivitet i Møre og Romsdal fylkeskommune, Svein Nerland, var til stede under festmiddagen ved Igletjønna i Rindal lørdag kveld, og tok i mot prisen med stor glede og ydmykhet.
- Jeg har jobbet i fylkeskommunen siden 2003, men dette er helt klart det mest æresfulle oppdraget jeg har hatt. Vandrestaven er et vakkert smykke som jeg håper kan få stå på kulturavdelinga på fylkehuset, sier Nerland.
Morotur har blitt en svært populær måte å registere turmål på. Hele 30 000 har lastet ned appen, nettsiden har 220 000 unike treff og 1600 turmål har blitt registert.
- Vi har lagt vekt på kvalitet, nøyaktige og gode turbeskrivelser og brukervennlighet. Tusen takk til politikerne som har satt de økonomiske rammen for prosjektet og ikke minst til alle som bruker Morotur, sier Nerland.
Ordførerne fra de tre kommunene som støtter Norsk Vandrefestival var til stede under festmiddagen lørdag kveld. Her sammen med Svein Nerland fra Møre og Romsdal fylkeskommune. Ola Rognskog (f.v), Ola T. Heggem, Svein Nerland og Lilly Gunn Nyheim.