Ræta Opp avgjort på målstreken

Mosjonsløpet Ræta opp i Todalen markerte femårsjubileet med rekorddeltakelse og ny løyperekord. Henrik Husdal ledet helt til det gjenstod en halv meter av løpet. Da dukket Håvard Gjeldnes opp, og vant med minst mulig margin for tredje året på rad.

127 påmeldte er rekorddeltakelse for Ræta Opp som markerte sitt femårsjubileum under Todalsdagen lørdag.

- Det er vi meget godt fornøyd med. I tillegg til de som var med i løpet var det også mange som kun betalte startkontigenten for å støtte ei god sak. Ræta Opp er kommet for å bli, smiler initiativtaker Ingvild Kårvatn.

Mosjonsløpet er lagt opp slik at alle kan delta, uansett fysisk form og alder. Det blir premiert på idealtid, og i år var tida satt til  27:38. Nærmest var Leah Heggset som løp over målstreken ti sekunder etter idealtiden.

Leah Heggset og Ingvild Kårvatn

Ræta Opp er på cirka 3 kilometer og går fra stadion mot Todalsøra, opp åkeren ved Halset og ned igjen, før det avsluttes med en halv runde rundt stadion. Knøtteløpet går èn runde rundt fotballbanen med innlagte hinder underveis.

Selv om dette i utgangspunktet er et uhøytidelig mosjonsløp, er det for noen viktigst å komme først til mål. Denne gruppen ble fra første sekund ledet av Henrik Husdal som raskt opparbeidet seg en ledelse på rundt 30 meter. Håvard Gjeldnes jaget bakfra, og var rundt 20 meter bak da utøverne kom inn på stadion. Det var ikke før på oppløpet at det skulle bli avgjort. Husdal så ut til å kunne løpe inn til en grei seier, men rutinerte Gjeldnes ville det annerledes. Han la inn tidenes innspurt og spiste opp ledelsen til Husdal på rekordtid. Begge ga alt de hadde de siste meterne, men Gjeldnes kastet seg frem og vant løpet med 43 hundredeler!

- Jeg fikk en tung start og ble liggende midt i feltet. Derfor måtte jeg bruke en del krefter i starten på å komme meg opp på andreplass. Der ble jeg liggende til jeg passerte lederen en halv meter før målstreken. Jeg trodde ikke det ville gå, sier Gjeldnes som satte ny løyperekord på tiden 11:18:22.

Dette var tredje året på rad at Gjeldnes vant Ræta Opp!

Berit Mogstad leverte et sterkt løp og vant dameklassen suverent på tida 12:50:56.

Berit Mogstad og Håvard Gjeldnes

Èn meter før målstreken var det dødt løp

Håvard Gjeldnes vant med knappest mulig margin - 43 hundredeler!

Idrettsutøver Nils Erik Ulset fra Tingvoll, som blant annet har tatt gull under Paralympiske vinterleker, var på plass i Todalen for å starte både knøtteløpet og Ræta opp.

Løpet sørget for 16 527 kroner, som går uavkortet til "Sjukt sprek”-prosjektet i Trondheim og ”Min dag i dag”-prosjektet til NKS/Todalen sanitetsforening.

Surnadal Sparebank er løpets hovedsponsor.

Knøtteløpet er et populært innslag. Isak Drøpping (til venstre i hvit shorts) kom først i mål

Startskuddet for konkurranse og trimklasse. Henrik Husdal (til venstre i bildet) ble til slutt nummer to