Leserinnlegg256x256px

Refleksjoner på utgående gammelår og på kommende nyår

Geir Allan Sæther har sendt oss et lite leserbrev om året som snart er forbi og hvilke håp og ønsker han har for 2011. Les mer for å lese hans ord og tanker om 2010 og 2011! du finner det også på leserinnlegg.

Ja, da er totusenogti snart over. Bare timer igjen, og godt er det, for det viser bare at jeg og dere lever i beste velgående. Hva er det da som har festa seg oppi hodet mitt i løpet av det året som snart er forbi? Jo, sett at med Tørsetmarkas bruduljer og nye aktører dukka stadig opp der i gården, skimuseum,bjørnebilder fra skogen, skuterkjøring og mye annet krimskrams som engasjerer hvermannsen og styrende organer....

Men det som kanskje er det viktigste i bygden vår, det hører vi ikke så my om. At vi tar godt vare på våre eldre, tror vi må lete lenge for å finne en bedre boplass enn Rindal Helsetun. Barnehagene som tar seg av dem som ska ta vare på oss når vi begynner å dra inn årene har gode startvilkår. Skolen har jeg ikke noe formening om, siden de jeg hadde der har slutta, så følinga med den er kun på det "ryktemessige " planet.

Næringslivet blomstrrer stort sett. Kunne tenkt meg ei anna utvikling innen landbruket. Tror det er et stort tapt at bruk med 7-20 årskyr rasseres bort sakte men sikkert. Jeg er så glad for at jeg bor i denne bygden, for meg er dette verdens beste plass å bo uansett hva enkelte surndalinger sier om utflytting av ungdommen, så kommer storparten tilbake med tid og stunder. Har hørt mange ganger "dokk får det te oppi Rindala" ber attest er det vanskele å få av en sjalu surndaling, hehe.

Det jeg har snakket om nå er "ut i den store verden for meg" og jeg vil tro at slik er det mange som føler det, men jeg har ikke glemt at utenfor kommunegrensa, så er det også en verden som lever. Vi må ikke glemme det!!!!

Om noen timer kan jeg si totusenogellve. Hva vil det året bring da? Tror jeg drar med meg mye av det som har hent i 2010, og bra er det, for det er jo sammenhengen over år som gir oss stabilitet. Men hva jeg tenker -jo, først håper jeg at jeg får være edru ett år til, at jeg får elske mine slik jeg har elsket dem i året som he gått, at min venner setter like stor pris på meg som jeg gjør på dem, at hodet mitt ska funger slik at jeg ikke havner på en plass jeg ikke kan tenk meg og til slutt så håper jeg at krig ikke kommer til Rindal.

Ønsker dere alle ei fin nyttårsfeiring, skal bli "gøttj" å hilse på dere i TOTUSENOGELLVE!

Geir Allan Sæther