Letthus-ansatte

Rekordår for Letthus

Fjoråret ble nok et rekordår for Rindalsbedriften Letthus, med en omsetningsøkning på nesten ti millioner kroner fra 2016.

Bildet over: F.v: Ola Helgetun, Baard Gåsvand, Endre Norli, Heidi Bergheim, Synnøve Langli, Stein Ivar Børset, Martin Rise. Ikke til stede: Brynjar Lo og Svein Storholt.

- Omsetningen har gått jevnt og trutt oppover, sier daglig leder for Letthus, Martin Rise. - I 2015 produserte vi 130 brakker, i 2016 ble det 154, mens vi i 2017 laget over 200 stk. I 2016 var omsetningen 16,2 mill, mens vi i 2017 hadde over 25 millioner, noe vi er veldig godt fornøyd med. 

Letthus fikk en storkontrakt på 39 brakker i fjor sommer, noe som resulterte i en travel periode for de ansatte. Fra 1. juli i fjor ble de ni ansatte, hvorav seks er i produksjonen, i tillegg til at Martin jobber både på kontoret og i produksjonen. De leide også inn et par personer under den travleste perioden for å rekke tidsfristen. Produksjonen er betydelig effektivisert de siste årene, og på tross av omsetningsrekord i fjor, mener Rise at de har enda større kapasitet enn de viste i løpet av fjoråret. Likevel velger de å være beskjedne når de budsjetterer for 2018. 

- Vår førsteprioritet er å stabilisere oss og bli solid, ikke nødvendigvis vokse oss enda større. 2017 var ikke et unntaksår omsetningsmessig, men det blir nok vanskelig for oss å øke fra i fjor. Derfor budsjetterer vi med en omsetning på 16,5 millioner dette året, med håp om at vi skal passere det med god margin, sier Rise.

Letthus opplever at konkurransen om markedet er enda større i år enn i fjor. Tidligere har det vært ett firma til i Norge som driver med det samme som Letthus. Nå har det derimot kommet en ny utenlandsk aktør som tar en stor del av markedet.

- De produserer brakkene sine i Polen, og prisen blir deretter. De tar ca. 50% av det norske markedet, og er en stor konkurrent for oss, sier Rise.

Letthus har alltid hatt fokus på å yte god service til kundene sine, og er i tillegg ekstra gode på spesialtilpasning av brakker. De opplever at kundene kommer til Letthus framfor en annen leverandør når noe skal være utenom standard. De har også fokus på kvalitet, og ønsker å levere de beste brakkene på markedet. For å klare det, handler de lokalt så langt det lar seg gjøre.

- I vårt distrikt er det mange kvalitetsleverandører å benytte seg av. Prisen på brakkene blir litt dyrere, men det gir en god følelse å vite at det man har produsert er av god kvalitet. 

I tillegg til å produsere brakker for salg, har Letthus også brakker til utleie. Flere lokale bedrifter benytter seg av tilbudet, og nå vurderer Letthus å øke satsingen på dette ytterligere. I følge Rise har de ikke markedsført utleie av brakker, men likevel har de 18 stk det er stor etterspørsel etter. 

Selv om vinteren er en litt roligere periode, er utsiktene for det kommende året gode. Nå har de hatt tid til å produsere brakker til salgs som de har på lager, og allerede er det bestilt 24 brakker på nyåret.