brannvesen ingr

Rindal Brannvesen med nytt utstyr

Rindal Brannvesen har fått nytt utstyr for 150.000 kroner av Gjensidige Orkla. Dette gjør brannvesenet bedre rustet blant annet mot skogbrann. Onsdag kveld hadde brannvesenet juleavslutning, og i den forbindelse ble alle mann fotografert i de nye redningsdressene.

Varabrannsjef Steinar Landsem forteller at det nye utstyret inkluderer redningsdresser til alle, flere nye hjelmer med lys, slanger og en bærbar brannpumpe. Utstyret er anskaffet mest med tanke på skogbrann, men vil også kunne brukes i andres situasjoner der røydykkerutstyr ikke er påkrevet. De nye dressene er mye lettere å jobbe i enn røykdykkerutstyr. Tidligere var det bare røydykkerne som hadde hjelm, men nå har alle fått det.

Steinar Landsem setter stor pris på denne gaven fra Gjensidige, og er glad for at forsikringsselskapet ser verdien av å gjøre brannvesenet bedre i stad til å begrense skader.

– Gjensidige Orkla synes det er flott å kunne bidra til det viktige arbeidet brannvesenet gjør, sier Sidsel Rian i Gjensidige Orkla. – Vi har fokus på forebygging og skadereduserende tiltak og ser på samarbeidet med Rindal Brannvesen som meget positivt. Det er traumatisk og dypt tragisk for den som opplever brann hvor man for eksempel mister hus og heim – og ikke minst hvis liv går tapt! Forhåpentlig gjør vårt bidrag sitt til at Rindal Brannvesen står bedre rustet hvis en slik tragedie oppstår.

Sidsel Rian vil samtidig benytte anledningen til å minne alle om å være varsomme i den tiden vi går inn i – julen er en høytid hvor det benyttes mye levende lys.
 

brannvesen 1.jpg
Stående f.v. brannsjef Tor Arne Moen, Rune Kirkholt, Trond Kirkholt, Jørgen Holte, Bjørn Inge Glåmen, Bård Magne Sande, Jan Egil Grytbakk, Geir Alte Kvendset, Kjetil Løften, Pål Tore Sveen, Per Olav Løset, Nils Heggem, Alf Erik Bolme, Alte Stortiset, Nils Ole Evjen, Olav Løfald og Bjørn Vegard Svinsås.
Sittende foran: Lars Helge Hoston fra Gjensidige Orkla og varabrannsjef Steinar Landsem.

 

Det er 17 mann som er med i Rindal Brannvesen. Johan Helgetun tok disse bildene av dem før juleavslutninga onsdag kveld. Brannvesenet samlet seg på 3 Venner til juletallerken og en oppsummeringa av arbeidet i året som har gått. Johan Helgetun deltok også under juleavslutninga med en presentasjon av ett års forløp i Rindal kirke, fra brannen i fjor til kirka sto ferdig restaurert ett år senere. Stenar Landsem forteller at det var en kjempefin presentasjon.

– Johan Helgetun har gjort en fantastisk jobb med kirka! Han har vært med hver eneste dag under byggeprosessen, og han har dokumentert og kvalitetssikret alt som har blitt gjort. Han har også sørget for å ta vare på og bruke opp igjen alt som kunne brukes, slik at alt ble mest mulig likt det originale, sier Steinar Landsem.

Under byggearbeidet på kirka har man funnet mye av historisk verdi. Man har funnet mye skrift i veggene. Snekkere og malere har skrevet navnene sine på godt gjemte plasser, som kom fram i lyset da noe måtte rives. Da tårnet var malt første gang hang malerne i en trekasse i tau. Det var nok en risikabel jobb, men likevel satte de visst stor pris på å ha fått en slik jobb. Man har også funnet arbeidstegninger av det opprinnelige alteret i kirka.

Det har vært en betydelig kostnad med å sette kirka i stand igjen etter brannen, men prisen er likevel bare en brøkdel av hva det ville blitt om kirka hadde brent ned. Det er ingen tvil om at innsatsen fra Rindal Brannvesen reddet kirka fra å bli totalskadet. Brannvesenet hadde en forferdelig jobb oppe i tårnet da det sto på som verst under brannen. Iført røykdykkerutstyr måtte de klatre høyt opp i tårnet, der stigene var delvis ødelagt. Og det var langt ned om man skulle falle. Vannet som ble spylt opp kom selvsagt ned igjen, sammen med brennende tre og svære spiker.

Steinar Landsem forteller at tårnet nå er sikret på en helt annen måte, med flere platåer oppover. Kirka er betydelig oppgradert, blant annet med helt nytt el-anlegg. Det nye taket på tårnet skal tjærebres to ganger til. Men nå er det faktisk lagt til rette med feste for fjellklatrerutstyr på taket, slik at arbeidet kan utføres av klatrekyndige på en trygg og sikker måte.
 

Alle foto: Johan Helgetun
 

Klikk på bildene for å se dem større.

IMG_0838
IMG_0846
IMG_0847
IMG_0850
IMG_0859
IMG_0862