DSC_0072

Rindal kommune overtar vann- og avløpsanlegg i Langtjønnåsen

Onsdag vedtok kommunestyret i Rindal og overta vann- og avløpsanlegget i Langtjønnåsen hyttegrend i Helgetunmarka. Kommunen setter som vilkår at minst en av deltakerne i Trollheimshytter DA først begjærer jordskifte for etablering av et veglag for Hølstovegen.

Avdelingsleder anlegg Nils Ole Evjen forklarte at anlegget i Langtjønnåsen er av høg standard og rimelig å drifte. Om kommunen overtar dette har det ubetydelig økonomisk innvirkning for andre som har vann og avløp fra kommunen.

Hytteeierene i Langtjønnåsen har vært med på planleggingen, og de er enige i at kommunen er den beste til å drive anleggene.

Assisterende rådmann Sivert Dombu forklarte litt om Hølstovegen. Rindal kommune har tidligere overfor vegstyret for Hølstovegen uttrykt ønske om å få etablert et veglag, gjerne ved hjelp av jordskifte, til erstatning for dagens ganske uklare eier- og driftsmodell som bunner i en avtale mellom kommunen og NVE (nå Statkraft) fra rundt 1980. Dette har kommunen tillatt seg å bringe inn i saken. Kommunen kan ikke begjære jordskifte for å etablere et veglag, det må en av rettighetshaverne gjøre.

Svein Halsetrønning (Ap) spurte om kommunen har kapasitet til å ta på seg dette ansvaret, om det skal driftes med den bemanninga som kommunen allerede har.

Nils Ole Evjen svarte at kommunens anlegg vokser litt hvert år, og på ett eller annet tidspunkt vil det bli mer behov for folk. Men akkurat dette anlegget vil ikke gjøre noen stor forskjell på nåværende tidspunkt.

Svein Halsetrønning sa at han er beroliget, men påpekte at det er viktig å sørge for at kommunen har nok folk til å drifte anleggene etter hvert som det utvides.

Ola T Heggem (Sp) påpekte at denne saken kan skape presedens. Det kan dukke opp lignende saker senere. Han sa at han har forstått at kommunen har god dialog med grunneierne og med Statkraft i saken, og at det er viktig.

Hege Gåsvand (H) sa at et er et viktig poeng at dette ikke medfører økte kostnader for andre abonnenter på vann og avløp i kommunen. Det er nå bekreftet, og det er viktig å støtte hyttenæringa, sa hun.

Rådmannens innstilling ble enstemmig vedtatt.

 

Opptak av kommunestyremøtet finner du på Rindal kommune sin hjemmeside. Her finner du også saksdokumentene til møtet.


DSC_0580.jpg
Arkivfoto fra renseanlegget i Langtjønnåsen hyttegrend.
 

I denne saka fra 2018 kan du blant annet lese om renseanlegget i Langtjønnåsen.