Inga Dalsegg og Kristin Merete Fosseide_350x233

Rindals første kunstauksjon?

Venneforeningen til Rindal Bygdemusem prøver i år noe rimelig nytt i rindalssammenheng, nemlig å arrangere kunstauksjon ved Igltjønna til inntekt for velforeningens arbeid ved museet. Inga Dalsegg har bidratt både med å kontakte og hente inn kunstnere som vil donere bilder samt å donere et bilde selv. Det har blitt donert bilder både fra Elling Reitan, Grethe By Rise, Morten Gjul og Grethe Solemsløkk. - Dette er muligheten til å gjøre årets kunstkupp, ingen vet hva prisen ender på, sier Dalsegg.


- Jeg kan nesten garantere at dette blir den første kunstauksjonen i Rindal, sier Inga Dalsegg (avbildet under t.v.) om Rindal bygdemuseum sin venneforenings kunstauksjon som går av stabelen 4. august. Der vil det bli auksjonert bort 13 bilder av kunstnere som Elling Reitan, Grethe By Rise, Morten Gjul, Inga Dalsegg og Grethe Solemsløkk hvor sistnevnte har bidratt med en akvarell av Langlisetra ved Snota. Auksjonarius for dagen vil være Oddbjørn Heggem. Venneforeningen ved Rindal bygdemuseum består i dag av om lag 90 medlemmer som bidrar på ulike måter ved å delta på dugnader og hjelper til ved ulike arrangementer og utstillinger på museet.

Auksjon av større dimensjoner
Det var et ganske spontant forslag fra venneforeningen som opprinnelig hadde tenkt å kombinert basar og kunstauksjon under Norsk Vandrefestival, men grunnet ombyggingen av Rindal Bygdemuseum ville det ha blitt trangt om plassen på museumstunet. - Nå blir kunstauksjonen like stor som basaren var tenkt til å bli! sier Ann Elin Hess Brønstad (avbildet under t.h.). Inga Dalsegg har vært mye deltagende i arbeidet med å få tak i bilder til auksjonen, og sier at ingen har vært vanskelige å be. Riktignok har ikke alle kunstnerne visst hvor Rindal var.

I tillegg til selve auksjonen vil det bli utlodning av et bilde, og loddsalget vil starte på Torgdagen. Rindalingene kan også vente seg medlemmer fra venneforeningen som vil dra rundt i bygda og selge lodd.

Mulighet for forhåndskikk
Bildene blir opphengt i Rindalshuset for beskuelse for deltagerne av Optimistkonferansen, og det er muligheter for at de blir vist på venneforeningens stand under Torgdagen. Det er også mulighet for interesserte å ta kontakt med venneforeningen for å se bildene på forhånd; de understreker at de vil være behjelpelige. Ellers ligger en katalog med alle bildene utenom et bilde av Kristian Finnborud som kom fram til Rindal først i går, og dermed ikke rakk trykken av katalogen. Finnborud skal dessuten ha utstilling i det nye skimuseet når det åpner.

Det er ikke lett å si hvordan et slik arrangement vil bli da det ikke har vært lignende tilstelninger i bygda. - Vi har høyere forventninger til auksjonen nå enn for en uke siden, sier Kristin Merethe Fosseide (avbildet t.v.), og forteller at de allerede har fått brukbart mange som har sagt at de kommer på auksjonen på en Facebookevent de har laget i anledning arrangementet. - Jeg har bare vært på kunstauksjon i London, så det er den erfaringen vi bygger på, ler Inga.

Kunstkupp
- Det er bare å innfinne seg 4.august, sier Inga Dalsegg, - Om man skal kjøpe bursdagsgaver eller om det er firmaer med for blanke vegger! Hun understreker videre at dette kan være en mulighet for et realt kunstkupp; ingen vet hvor mye prisen ender på. Men det er riktig nok satt en minstepris fra venneforeningen. Om en ikke skulle ha anledning til å være til stede på selve auksjonen, vil det være mulig å legge inn forhåndsbud. - Forhåndsbudene sendes til min e-postadresse, så da forventer jeg stor pågang fram til auksjonen, sier Dalsegg. Overskuddet går altså til venneforeningens arbeid på museet, som tidligere har vært blant annnet det å satt i stand og utstyrt kjøkkenet i Løsetlåna, som har gjort at det har blitt mye mer lettvint med servering ved ulike arrangement på museet.

 

Katalogen til kunstauksjonen finner du her.

Både Inga Dalsegg og Rindal Bygdemusem er medlemmer av Trollheimsporten, Inga finner du her, og Rindal bygdemuseum finner du her.