Rindalshallen får støtte fra Gjensidigestiftelsen

I forrige uke ble det bekreftet at Rindalshallen får 500.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen. Dette er et betydelig bidrag til finaniseringa av hallen. Aktive fotballspillere og friidrettsutøvere gleder seg nå til å ta hallen i bruk til våren.

Rindalshallen des 2014 lite.jpg
Unge idrettsutøvere innen fotball og friidrett kan nå glede seg til å ta Rindalshallen i bruk om noen få måneder. Foran f.v. Stian Grytbakk, Steinar Møller, Marit Grytbakk, Mathilde Eidnes Bakken og Jo Helgetun. Bak f.v. John Ole Aspli, Odd Inge Løfald og Morten Møller


Rindalshallen er et stort prosjekt i rindalssammenheng, og et stort løft for Rindal IL, som står bak prosjektet. - Nå er vi i ferd med å lande i forhold til finansieringa av Rindalshallen, sier Morten Møller, som er leder i fotballavdelinga i Rindal IL. - Men dette siste bidraget, fra Gjensidigestiftelsen, er vi nå veldig nær den opprinnelige finansieringsplanen, sier han. Mange lokale bedrifter har bidratt til finansieringen, i tillegg til flere andre bidragytere.


Rindal IL har hatt en andelsaksjon overfor medlemmer/private, der det er mulighet for å kjøpe andeler i halen. Andelen gir riktignok ikke en reell eierandel i hallen, men betraktes som en gave til Rindal IL. Næringsliv og lag/foreinger har også bidratt med kjøp av andeler. - Når vi regner med bidragene fra næringsliv og lag/foreninger har vi nesten nådd vårt mål om andelssalg på 500.000 kroner, sier Morten Møller.


- Vi hadde søkt om støtte fra Gjensidigestiftelsen, sier Morten Møller. - Men vi har ikke kunnet regnet det med i finasieringsplanene før nå, når vi har fått det bekreftet. Dette kom derfor som en ekstra gledelig nyhet nå rett før jul.


- For Rindal IL er det fantastisk å se den støtten vi har fått, sier leder i Rindal IL John Ole Aspli. - Nå er vi ekstra glade for støtten fra Gjensidigestiftelsen. I hovedsak er finansieringen nå på plass, og det er vi veldig tilfreds med! I den sammenheng er det er natulig å nevne alle som har vært med og bidratt fra starten, sier han. Rindalshallen har mottatt nesten 7,5 millioner kroner fra større bidragsytere. Det finnes en oversikt over disse på Rindal IL sin hjemmeside, men han nevner de største bidragsyterne: Rindal Sparebank 2,5 milllioner, Rindal kommune 2,23 millioner, Rindalslist 1 million, Surnadal kommune 775.000, Gjensidigestiftelsen 500.000, Rindal Maskin (gravearbeid) 300.000, Gjensidige Orkla 100.000, Statkraft Energi 50.000 og Svorka Energi 25.000.


- Det blir en super hall, og vi gleder oss til å ta den i bruk, sier John Ole Aspli. - Vi skal jo også drive og forvalte dette framover. Det blir krevende, men vi har god tro på at vi skal klare det også på en god møte, sier han. - Det er lagt ned en fenomenal dugnadsinnsats så langt, og det blir vi avhengig av framover også. Det er mange som har vært aktive med i arbeidet for Rindalshallen helt fra starten, og vi retter en foreløpig takk til innsatsen som er lagt ned!


Odd Inge Løfald er styreleder i Rindalshallen AS. Med seg i styret har han Ola T Heggem og Kirsti Helgetun. Varamedlemmene Baard Gåsvand og Petter Baalsrud er også med på møtene, og lederen i Rindal IL er med som observatør. Kjetil Moen er daglig leder i Rindalshallen AS. - Han jobber på dugnad i dette prosjektet, slik som alle vi andre, påpeker Odd Inge Løfald.


Vi har lest at det har kommet store kostnadsoverskridelser på Rindalshallen. - Men det er egentlig ikke riktig, sier Odd Inge Løfald. Han påpeker at de økte kostnadene kommer av at man har justert omfanget av prosjektet. - I forbindelse med inngangspartiet i hallen blir det bygget et møterom for Rindal IL, forklarer han. Her har man fått på plass en avtale med tømrerlinja ved Surnadal vidaregåande skole, som skal utføre mye av arbeidet. Det arbeides også med sponsing av materialer til møterommet. - I tillegg koster vi på ekstra på varme og ventilasjon, sier Odd Inge Løfald. Han forklarer at man har støtt på noen utfordringer i forhold til vær og vind, og også i forhold til kunstgrass og vedlikehold av dette.


- Styret har kommet fram til at vi skal bruke den tida vi trenger. Derfor er ferdigstillelsesdatoen justert til begynnelsen av mai, sier Odd Inge Løfald. Etter opprinnelig plan skulle hallen stå ferdig i månedsskiftet februar/mars. - Hallen skal stå i minst 30 år, så et par måneders forsinkelse blir ikke så mye sett i det perspektivet. Det viktigste er at resultatet blir bra, sier han.


Om byggeprossessen sier Løfald at man støtte på en del utfordringer i starten, men at man begynner å få kontroll på dette nå. Det ble bestemt at hallen skulle senkes 1, 5 meter ned i terrenget, av hensyn til omkringliggende bebyggelse. Det var store mengder masse som måtte graves ut og kjøres bort. Men været har vært bra, så det har ihvertfall ikke forårsaket problemer. I dag ble det måket snø av taket, men sannsyligvis bare for å komme til festeanordningene.


- Vi har vært i god dialog med Johan Helgetun, som har vært byggesaksbehandler i Rindal kommune, sier Odd Inge Løfald. Johan Helgetun har bidratt bl.a. mht estetisk utforming. Hallen blir gråbrun utvendig, med mørkt tak. De største veggflatene vil bli brutt av vertikale trespiler.


Odd Inge Løfald opplyser også at det blir en del parkeringsplasser på to sider av Rindalshallen. Det er beregnet at det blir ca 100 parkeringsplasser her. Dette testet man også ut under Rindalsrennet på søndag, da det var stort behov for parkeingsplasser i sentrum.


Rindalshallen skal brukes til fotball, men også til friidrett. Det blir 4 løpebaner på 60 meter. Det blir lengdegrop på østenden, og det blir tilrettelagt for høydehopp. Oppgraderingen til flerbrukshall utløste ca 1 million i ekstra tippemidler. Hallen er også interkommunal, siden Surnadal kommune er med. Hallen får derfor en støtte på hele 4,8 millioner i tippemidler.
 

Aktivitet ved Rindalshallen des 2014.jpg
Stor aktivitet ved Rindalshallen i dag, 22. desember.


Rindalshallen er kostnadsberegnet til 18 millioner kroner. Og alle eksterne bidrag summeres nå til nesten 13 millioner kroner!