Rindalsrennet flyttes til Helgetunmarka

For å være sikker på å ha nok snø og best mulig sportslige forhold har Rindal IL bestemt at Rindalsrennet skal gå i Helgetunmarka. Det er nesten 500 påmeldte deltakere til Rindalsrennet på søndag, og blant dem flere kjente navn.

helgetunmarka Rindalsrennet.jpg
Oversiktsbilde fra Helgetunmarka fredag, med Trollheimen og Rindalsfjell i bakgrunnen. Skistadion og parkering blir nede på jordet midt på bildet. Foto: Lars Helgetun.


Leder i Rindal IL ski, Håkon Solvik, forteller at det er meldt litt snø før søndag, men det er også meldt regn. Det er noe snø i området rundt skistadion på Rindal Sentrum, men det tåler ikke regnet som er meldt. Derfor velger man å arrangere rennet i Helgetunmarka i stedet, med start ved den gamle lysløypa.


Takk til positive og velvillige grunneiere

Håkon Solvik vil rette en stor takk til positive og velvillige grunneiere i Romundstadbygda. Det er brøytet opp en stor parkeringsplass nedenfor Helgetun, rett etter krysset hvor man svinger av mot Vålskardet. Der ligger også skistadion.

Solvik forteller at det blir en del merarbeid og logistikk med flyttingen. Men de sparer seg for en stor snødugnad, som kanskje uansett hadde blitt forgjeves hvis det blir mildvær og regn. Ved å arrangere rennet i Helgetunmarka er de sikret best mulig sportslige forhold.

IMG_1054.JPGIMG_1055.JPG
Oppkjøring av løyper i Helgetunmarka onsdag kveld. Foto: Håkon Solvik


Tomas Northug og Johannes Høstflot Klæbo er påmeldt

Det er neste 500 deltakere påmeldt til Sparebank1 Cup Rindalsrennet 2016. Blant disse finner vi i seniorklassen Rindal ILs egne løpere Hallvard Løfald og Gjermund Løfald, sammen med andre kjente navn som Johannes Høstflot Klæbo og Tomas Northug. I seniorklassen for damer er surnadalingen Ida Mogstad påmeldt.

IMGP2702 Gjermund Løfald.jpg
Gjermund Løfald, fra Rindalsrennet i fjor.

Rindals-Trollstafetten 212_690x922.jpg
Johannes Høstflot Klæbo fra Byåsen IL er påmeldt. Her fra Rindals-Trollstafetten i mars i år. (Foto: Tor Jarle Bolme)
 

I juniorklassen M19-20 er Jo Svinsås og Aksel Norli fra Rindal IL påmeldt. Det er også Jonas Aasbø fra Surnadal IL. I juniorklassen for damer er Alise Einmo og Kristine Nes fra Surnadal IL påmeldt. Her finner vi også Ingeborg Eide, som er en av Norges beste orienteringsløpere i sin klasse og halvt rindaling.

Jo svinsås rindal il.jpg
Jo Svinsås (arkivfoto)
 

I tillegg er det selvsagt utrolig mange gode lokale løpere i de yngre klassene.


På live.eqtiming.no kan du se startlistene.