Rindalsskogen

Rindalsskogen

Rindalsskogen ligger øst i Rindal og strekker seg fra Tiset til grensa mot Meldal kommune og Sør-Trøndelag fylke ved Storholten. På Tiset ligger Øvre Rindal kapell like ved riksvegen. Der finner vi også Rindal Samvirkelags avdeling Nybø. Bygninsmessig er det en meget spesiell nærbutikk, bygd opp av lafta tømmer og med torvtak. Ved Tiset ligger dessuten IL Rindøls anlegg med fotballbane, lysløpe, skileikanleg og klubbhus. Dette er et verdifullt og mye brukt anlegg for folk i øverbygda. Tiset byggefelt ligger som navnet sier også i dette området.

På veg gjennom Rindal har nok mange lagt merke til byggverket som lokalt går under navnet "Linken", Telenors stasjon på Tifjellet. Den ligger høyt og fritt, og om sommeren er det bilveg helt fram. Derfra er det ypperlig terreng for fjellturer. Velger du å kjøre helt opp, er de tyngste bakkene allerede unnagjort med bil. Du kan også ta av riksvegen ved Furuhaug og kjøre i retning Grønlifeltet, der finner du en merka tursti til Tifjellet.  Fra Rindalsskogen kan du i tillegg følge en annen merka sti, til Garbergsfjellet. Den har utgangspunkt fra skytterbanen på Skogen. For de som liker seg i skogsterreng er Furuhaugmarka et godt turområde, der finner du et variert terreng med flere fine vatn.

Om sommeren er Rørvatnet et populært badevatn som har adkomst fra Rindalsskogen, fra gården Haugen går det bilveg over Haugaliene og videre ned til Rørvatnet.