Rindølrennet for 36. gang

116 deltakere gjennomførte Rindølrennet i helga. På selve renndagen søndag var det grått vær og duskregn, men det la ingen demper på skigleden. Noen av deltakerne har faktisk gjennomført det tradisjonelle rennet hele 36 ganger.

Vinner Rindølrennet_690x403.jpg
I midten vinneren av årets Rindølrenn, fristilkonkurransen, Jo Inge Sandvik. Til venstre nr 3 Eystein Relling. Til høyre nr 2 Lars Bakken Røen.
 

Noen av deltakerne gikk Rindølrennet i strålende vær lørdag, men de fleste stilte til start på selve renndagen søndag. I år var det tilsammen 95 startende i trimklassen, og 21 i konkurranseklassen. Av disse stilte 7 menn og en kvinne i klassisk, mens 13 menn konkurrerte i fristil.

- I fjor hadde vi hele 47 startende i konkurranseklassen. Det var ny rekord, forteller Johan Landsem i rennkomiteen. - Det har sjelden vært så få deltakere som i år.

I fjor var flere av de sterkeste lokale løpere med i Rindølrennet. Johan Landsem forteller at mange av dem er opptatt med større og viktigere renn denne helga. Noen deltar i skandinavisk cup i Finland. Lars Moholdt er også i Finland, mens juniorene deltar i NM i Vang.

I Rindølrennet starter trimmerne først. På tross av gråvær og litt regn var det bare blide fjes å se. Det er mange frivillige som stiller opp i rennkomiteen år etter år, slik de også gjorde i den tida IL Rindøl var arrangør.

Odd Ranheim.jpg
Odd Ranheim var en av de første trimmerne som kom i mål. Han har gått Rindølrennet hver eneste gang det har vært arrangert, hele 36 ganger siden 1981.

IMG_3272.jpg
Erik Løfald, Håvard Solvik og Håkon Solvik i mål.
 

Håkon Solvik er leder i skistyret i Rindal IL. Han gikk Rindølrennet for 10. gang i år. Føret var ikke så aller verst, men litt seigt, fortalte han.

IMG_3301.jpg
Fredleiv Myklegard var ganske ung da han gikk Rindølrennet første gang. Nå har også han fullført rennet 36 ganger. I år gikk han sammen med hele familien. Det var fint og fast føre, sa han fornøyd da han kom i mål.

IMG_3304.jpg
Marit Løfald delte ut saft til de som kom i mål. Ragnhild Løfald gikk Rindølrennet for 11. gang. Denne gangen fikk også lille Mathea være med.

IMG_3310.jpg
Walter Slettås fra Surnadal var svært godt fornøyd med løypa og forholdene. - Det blir bare bedre og bedre for hvert år! sa han.

IMG_3316.jpg
Magnus Øyen og Ann Elin Øyen Løfald. Ann Elin gjennomførte for 25. gang.

IMG_3318.jpg
Alle som gikk rennet for 25. gang fikk et troll som utmerkelse. Geir Nergård var en av dem.

20160313_115102.jpg
Disse karene har betjent drikkestasjonen ved Tiursåsen i flere år. F.v. Hans Magne Brønstad, Einar Øyen og Morten Holte. Martin Rise og Alexander Flåtten Rise stopper for en drikkepause (foto: Ole Trygve Foseide)
 

Forholdene endret seg litt utover dagen. De første trimmerne som kom inn syntes forholdene var strålende. Utover dagen ble føret mer sugende, og konkurranseløperne opplevde bedre forhold på den første runden enn på dem andre. Verst var det naturlig nok for dem som kom sist i mål.

IMG_3287.jpg
Starten går i klassisk-konkurransen. Her var det 8 løpere, en kvinne og sju menn.

IMG_3296.jpg
13 menn stilte til start i konkurranseklassen i fristil.

20160313_124944.jpg
Tom Marius Gråwe og Jon Andre Gråwe fra Strindheim IL får drikke på stasjonen nær gapahuken i Furuhaugmarka. Her står Håkon Solvik, Morten Jonli og Olav Løfald (foto: Ole Trygve Foseide)

IMG_3332.jpg
Jo Inge Sandvik, Svorkmo/NOI, var suveren vinner i fristil-konkurransen. Han stilte i klassen 21 - 25 år.

IMG_3339.jpg
Eystein Relling, Byneset, og Lars Bakken Røen, Rindal IL, mot mål. 

IMG_3355.jpg
Pål Sande, Rindal IL, ble nr 4 i mål.

IMG_3362.jpg
Svein Svanem, Tingvoll IL, vant klassisk-konkurransen.

IMG_3367.jpg
Nr 2 i klassisk-konkurransen ble Bård Nonstad, Rindal IL.

IMG_3380.jpg
Ingvild Øverås fra Melhus IL var eneste kvinnelig deltaker, og dermed vinner, i konkurranseklassen. Her går hun i mål sammen med Kai Arild Normannseth, Orkanger IF.Les mer og se den offisielle resultatlista på Rindal IL sine nettsider.


Klikk på bildene under for å se dem større og i serie.

IMG_3266
IMG_3274
IMG_3281
IMG_3288
IMG_3321