
Rocka mat
Etter å ha jobbet mye med voksne med hjerte- og karsykdommer bestemte Ingul seg for at hun ville jobbe med å forebygge før skaden er skjedd. Et sted for slik forebygging er idrettsarrangementer - For hva serveres på idrettsarrangementer i Norge, spurte Ingul forsamlingen, og det var enighet om at pølser, brus og vafler ikke er helt optimalt for barn i aktivitet. Men hun opplevde det som vanskelig å få gjennom; selv om det ble laget enkle oppskrifter på sunnere alternativer, etterspurte folk ferdigalternativer samtidig som mange var redde for at de ikke ville få solgt noe i det hele tatt på arrangementene. Ingul har derfor sammen med kolleger utviklet sunne produkter som muffins, ekstra grovt brød med mindre salt og smoothier som nylig kom i salg. Men det var egentlig ikke det kommersielle hun ville snakke om.
Ingul omtalte selv foredraget som en potpurri av forskjellige elementer, og det ble litt for en hver smak og interesse med kostholdstips, fakta om dagens helsesituasjon i Norge; vi er dessverre blitt mindre aktive og spiser mindre sunn mat i følge henne; bare 1/5 av voksne oppfyller anbefalt daglig mosjonstid på 30 minutter.
For å snu den negative aktivitets- og kostholdstrenden hadde Ingul to konkrete tips; bruk mindre tid foran skjermer, og spis mer grønnsaker! Det burde jo være overkommelig for de fleste av oss!