IMG_2498

Rørende musikerdugnad

I forbindelse med Norsk Forening for Cystisk Fibroses (NFCF) familiehelg i Surnadal i helga, ble det avholdt en konsert til inntekt for forskningsfondet. Foajeen i Surnadal kulturhus var fullsatt, og lokale musikere rørte både initiativtakere og øvrig publikum, som alle var enige om at det var den fineste musikkopplevelsen på lenge.

Kjemper mot sykdommen

Cystisk fibrose er en sjelden, arvelig og alvorlig sykdom som per dags dato rammer omtrent 300 nordmenn. Dersom kroppen blir utsatt for sykdommen er resultatet ofte funksjonsnedsettelse for organene. Det dannes også mye slim i lungene, som krever at sykdommen må behandles flere ganger daglig for at man skal holde seg frisk.

- I 2011 kom det første gjennombruddet for ny medisin for behandling mot cystisk fibrose. For oss som lever i dette miljøet var det en kjempestor og viktig dag som markerte at forskning rundt sykdommen virker, forteller konferansier og tidligere leder i CF-foreningen, Ann Iren Kjønnøy.

All inntekt fra konserten går uavkortet til forskningsfondet for cystisk fibrose. Inkludert inngangsbilletter ble det solgt mange CDer fra Øra Studio i Trondheim, Perikom og Toril Moe. 

IMG_2494.png
Toril Moe og Halvor Drøpping rørte publikum med "Tir n'a Noir".


"Sie bærre ja!"

Frank Spoon Botten, Linda Botten, Toril Moe, Karstein Mauset, Håkon Fredriksen, Torbjørn Kvande, Kjersti Mahle Brøske, og Halvor Drøpping var musikerne som stilte opp på arrangementet.

Kjønnøy har reist til Surnadal fra Averøy for kveldens anledning, og da hun snakket med de involverte surnadalingene stilte hun spørsmål om hvorfor de stiller opp gratis på en så fin lørdagskveld, med mye annet å finne på - og da var svaret klart: "Vi vart nå sport da, så sa vi nå ja!" 

- Folk stiller opp og støtter arrangement når det er noe som foregår, forteller konferaniseren om sitt inntrykk av surnadalingene.

IMG_2502.png

- Det e nå bærre slik ni Surndala. Lettvinjt, smiler initiativtaker Ingvild Kårvatn takknemlig, før hun fortsetter:

- Jeg kan egentlig ikke si så mye mer, for jeg er utrolig rørt. Det er fantastisk å se alle som er her. Dere aner ikke hvor mye det betyr, avslutter Kårvatn.

IMG_2505.png
Som takk for innsatsen mottok musikerne et kort laget av Hildegunn Stengel og roser, samt et kjempestort takk.

På vegne av CF-foreningen og forskningsfondet, blir Ingvild Kårvatn og Halvor Drøpping takket for deres engasjement, og det understrekes at det ikke hadde blitt noen konsert uten disse to. 

- Det er ikke mange familier med CF-barn i regionen, så vi er veldig glade for at de har lagt ned dette arbeidet. En viktig del av miljøet vårt som vi setter stor pris på, roser Kjønnøy.
 

Trykk bildene større:

IMG_2465
IMG_2481
IMG_2486
IMG_2487
IMG_2494
IMG_2498
IMG_2499
IMG_2502
IMG_2505
IMG_2510