rype 1 SStølen

Dyreliv på Trollheimsporten fra gammel-Porten

Rype, kylling og rypestegg

Dette er faktisk mora til rypekyllingen Sjå les mer). Fotografen (Sverre Støllen) forteller at rypemor til å begynne med oppførte seg på sitt vante skadd-vinge-vis, men så innså fjellrypa tydeligvis at den tobeinte ikke var så farlig for avkommet hennes likevel, for ho kom spankulerende rolig på godt skuddhold for kameraet. Finnskaret 13. august 1986. I tillegg:

Rypestegg i Folldalstraktene første uka av mai 2004. (Foto: Ola Eirik Bolme).

Slik fortsetter Trollheimsporten med oppgraderinga av Trollheimen - et av de viktigste områdene for Porten. dette stoffet finner du under Naturmagasinet på den grå menylinja under bankannonsen når du klikker på Trollheimen på den raude menylinja. Der finner du både Dyreliv og Planteliv etter alfabetet i tillegg til naturlinker til alle år fra 2004 fram til 2010 og nå 2011. Nå er altså meir stoff om Dyreliv på plass. Disse oppgraderingene av rollheimen på Trollheimsporten kommer med jamne mellomrom rundt to ganger i uka. Følg med!

Fjellrypa (under og til høyre) skal ikke bli mer enn et par måneder eldre før børsepiper i titusentall virrer etter den. Lagopus mutus på bildet krøket seg sammen i 1100 meters høyde i Finnskaret, mellom Litjsvartådalen og Slettådalen - men det var for mange år siden, karer, nærmere bestemt i 1986! (Foto: Sverre Stølen)

Klikk på bildene under og sjå dem større og i serie:

 

rype 1 SStølen
Foto: Sverre Stølen
rype 2 Ola Eirik
Foto: Ola Eirik Bolme
Rypekylling
Foto: Sverre Stølen