felleskor

Sang og spilte jula inn i Ranes kyrkje

Tradisjon tro var lokale korps og kor samlet i Ranes kyrkje 3. søndag i advent for å synge og spille jula inn. Det ble som alltid en trivelig stund som satte de mange fremmøtte i den rette julestemningen. 

Surnadal hornmusikk med dirigent Einar Sødergren i spissen fikk æren av å åpne adventskonserten, og de satte virkelig standarden med fremføring av Moldau av Bedrich Smetana. En mektig opplevelse, og kveldens beste innslag. 

surnadal hornmusikk.jpg

Surnadal Skolekorps spilte tre melodier, og leverte en solid fremføring. Særlig imponerte de under "En stjerne skinner i natt", hvor samspillet satt som et skudd. 

surnadal skolekorps1.jpg

surnadal skolekorps2.jpg

Tre kor deltok på søndagens konsert; Tordenskjold songlag, Tormod og damekoret Credo. Alle korene fremførte tre sanger hver, og først ut var sangkoret Tormod. Blandakoret består av rutinerte korister, som alltid leverer. Det gjorde de også i Ranes kyrkje søndag, og aller best under "The Christmas Song".  Elin Persson er dirigent for både Tormod og Tordenskjold songlag, og da vet vi at de er i de beste hender. Tordenskjold songlag fremførte tre sanger, og var aller best under "Glade jul". Den kjente og kjære julesangen har vi hørt koret synge mange ganger tidligere, og er noe de mestrer veldig godt. 

tormod.jpg
Sangkoret Tormod

tordenskjold.jpg
Tordenskjold songlag

damekoret credo.jpg
Damekoret Credo

Fiolinist Kirsten Næss, fløytist Tove E. Strand og organist Oddveig Helset Halle stod for konsertens vakreste innslag da de fremførte "Juleverset fra Stangvik". Musikalitet av høy klasse!

kirsten næss.jpg
Kirsten Næss

oddveig helset halle tove strand.jpg
Oddveig Helset Halle og Tove E. Strand

Diakon Aud Brynhild Indset holdt andakt, hvor hun las en tekst av Karsten Isachsen. 

Adventskonserten ble avsluttet med at alle korene fremførte "Solbarn, jordbarn", før alle reiste seg å sang "Deilig er jorden". I underkant av 150 fremmøtte tyder på at dette er en tradisjon mange setter pris på.