Siste åpningsdag på Rindal Bygdemuseum og Museumskafeen
Sesongavslutning
Det var venneforeninga til Rindal Bygdemuseum som stod for arrangementet denne dagen. De solgte både spekemat, rømme og kavring, - og kaffe og hyllkake før museumsstyrer Kari Elin Bolme Løfaldli orienterte og viste rundt i Heggemsfjøset som er under oppføring.
Søndag var siste dag at Rindal Bygdemuseum var åpent denne sesongen. Åpninga neste sommer blir til et anna museum, for da er det skimuseet som kommer til å stå i sentrum!
Det var venneforeninga som stod for arrangementet denne dagen. De solgte både spekemat, rømme og kavring, og kaffe og hyllkake før museumsstyrer Kari-Elin Bolme Løfaldli orienterte og viste rundt i Heggemsfjøset, som skal gi plass til å presentere skihistora i Rindal, både produksjon og idrettslig. Det håper vi å få se når museet åpner igjen til sommeren 2014.
Museumskafeen, som også stenger nå, vil få plass i nybygget. Den vil ha plass til å ta imot og servere en busslast. Det blir også eget formidlingsrom i bygget.
Vi nemner at museet er åpent for grupper utenom den vanlige åpningstida etter avtale med museumsstyreren.
Museumsstyrer Kari-Elin Bolme Løfaldli
Fire representanter for matgruppa i Venneforeninga, som fikk mye ros for søndagsserveringene denne sommeren.
Edgar Kattem minnes mange timer ved denne maskina som no er på plass i utstillingslokalet i Heggemsfjøset. Maskina måtte løftes inn før taket på rommet ble lagt på.
Kai Løfaldli viser dimensjonene på tømmeret i Heggemsfjøset. Publikum vil kunne studere de gamle tømmerveggene gjennom glassvegger. Dette er en solid demonstrasjon og konservering av gammel norsk byggeteknikk.
Når trøskarlåven blir bygd på til venstre om noen dager, blir Heggemsfjøset over 40 meter langt.
Slik produserte rindalingene ski først, på stugguloftet. I Heggemsfjøset får vi se den seinere fabrikkproduksjonen.
Skisamlinga og skihistoria blir også presentert på en ny måte. Det får vi se i 2014!