TravklubbenMaling

Setter ungdommen i arbeid

I sommer kan det være vanskelig for ungdom å få seg sommerjobb, da tilbudet i kommunen er begrenset. Ungdom som vil ut i jobb har derfor måttet lete på andre måter, og en av aktørene som har strekt ut en hjelpende hånd, er Surnadal Travklubb.

Bilde: Arnstein Fjærli (t.v.) og Aron Telstad Sollid​, godt i gang med arbeidet.

Tidligere i år la de ut en annonse på Facebook, hvor de etterspurte ungdom som var villige til å ta på seg noe arbeid nede på travbanen i Surnadal. Anne Line Dørum i Surnadal Travklubb forteller at de fikk mange henvendelser, men at det var to av de som skilte seg ut.

Hun bet seg merke i at de fleste av søkerne hadde tatt relativt lett på søknadsskrivingen, og legger vekt på at det helt klart lønner seg å gjøre en skikkelig innsats når man skal skrive en slik søknad.

– Disse to hadde virkelig lagt tid og sjel i det, og de hadde skrevet noen meget solide søknader.

– Vi hadde i utgangspunktet tenkt å hyre inn kun én person til jobben, men fant etter hvert ut at det kunne lønne seg med to. Det er triveligere sosialt, pluss at det er greit å kunne få hjelp fra andre dersom det skulle være noe.


Motivert ungdom

De to ungdommene som fikk jobben, er Arnstein Fjærli og Aron Telstad Sollid, som begge to er elever ved Surnadal VGS.

Sollid bestemte seg for å søke da han oppdaget annonsen på Facebook.

– Da jeg så at kommunen ikke hadde noe tilbud, fikk jeg det plutselig veldig travelt med å finne meg en sommerjobb. Da jeg kom over annonsen på Facebook, bestemte jeg meg for å sende inn en søknad.

– Det er veldig kjekt å få tjene litt penger før ferien setter i gang for fullt, sier han. 

Jobben de har tatt på seg er først og fremst maling av bygget på travbanen, men det vil også bli litt vedlikehold av forskjellige andre ting.

– De to gjør en fabelaktig jobb, og vi er helt avhengige av å ha fasiliteter av god kvalitet de gangene i året vi har arrangement her, sier Dørum.

Ungdommene får en fast kompensasjon for arbeidet som gjøres, og det innebærer at de selv kan være med på å bestemme arbeidsmengde- og tid, så lenge det blir gjennomført på en bra måte.

– Vi synes det er veldig kjekt å få gi ungdommen mulighet til å tjene litt, og at de får en liten smakebit på arbeidslivet.


Videre planer

Travklubben har i dag rundt 40 medlemmer, og har som mange andre lag og organisasjoner blitt påvirket av koronaen.

– På grunn av koronaviruset har det vært lite aktivitet den siste tiden, men vi har noen konkrete planer fremover. Vi har blant annet planer om å arrangere et introduksjonskurs i trav, for den som er interessert i det. Det vil bli en del informasjon på kurset, og man vil også kunne få muligheten til å kjøre hest, sier Dørum.

– Det er en sport med mye fart og action, og hvem liker vel ikke det!


Surnadal Travklubb er medlem av Trollheimsporten.