6

Romjulskonsert i Øye kyrkje

Sjarmerte publikum i senk

Det var en unik, god gjeng som var samlet for å holde julekonsert i Øye kyrkje søndag kveld. Elleve stykker var antallet, og den som overrasket mest var Vilde Moe som trollbandt publikum da hun klokkerent sang siste vers alene på sangen "Jul i svingen" foran en fullsatt kirke.

Ingressbilde: "Tre nøtter til Askepott". Lisa Botterli Flostrand, Toril Moe, Vilde Moe, Torstein Snekvik og Gunhild Täringskog.

Konserten startet med kjenningsmelodien til "Jul i svingen", og publikum var bergtatt fra første gitargrep. Gunhild Täringskog sang denne sangen, bortsett fra siste verset. Vilde Moe stilte sporty opp etter at hun andre juledag ble spurt om å synge. Med sin klokkeklare barnestemme trollbandt hun hele den fullsatte kirken. 

Alle involverte, både sangere og musikere, var imponerende dyktige. Det var en fryd å sitte i kirken og høre de fine sangene bli utmerket fremført en etter en.

Hans Olav Settem hadde, som vanlig, en humoristisk tone mellom innslagene, og publikum koste seg.

Og repertoaret var spredt fra gode, gamle julesanger til nye TV-kalendersanger. "Deilig er jorden" ble også fremført, i en modernisert versjon.

Frank Botten ordna med lyd; Karstein Mauset lys. Alt harmonerte og skapte en magisk julestemning i Øye kyrkje.

1d.JPG
Torstein Snekvik sang Gøran Bolme´s "Jul i Dønnem bedehus", og sang om tre som var pyntet "med jultrekul å glitter, norske flagg å øvst ei stjern", slik som juletreet som stod og prydet Øye kyrkje bak musikerne søndag kveld.

2b.JPG
"Selma´s sang" fra NRK´s julekalender "Snøfall" ble sunget av Toril Moe.

3.jpg
Marit Othilie Thorvik sang "Vi tenner våre lykter". Stein Boge og Hans Olav Settem på gitar, Oddbjørn Sponås på slagverk, Lisa Botterli Flostrand sang og Sondre Skogset på bass.

4c.JPG
"Himlen i min favn" med Gunhild Täringskog. Brage Kristian Einum på piano, Hans Olav Settem på gitar og Oddbjørn Sponås på slagverk.

5b.JPG
Julepotpurri av to multikunstnere. Stein Boge på trompet og Hans Olav Settem på trekkspill. Stein spilte også gitar og kirkeorgel på konserten, mens Hans Olav i tillegg sang, og spilte gitar og Congatrommer.

7 690.jpg
Hele gjengen fremførte "Tre nøtter til Askepott". Her satt Boge oppe og spilte kirkeorgel.

Publikum gav stående applaus for en suverent god konsert. 

Helt til slutt sang Hans Olav Settem "Eg veit i himmerik ei borg", før han takket for at så mange kom på konserten.

-Det er jo mye annet som kan være fint å gjøre på en søndagskveld, forklarte Settem humoristisk. -Som å se TV, spise snacks og kose seg. Og avslutter:

-Håper mange vil komme tilbake neste år. Tusen, tusen takk igjen.

Dette før de alle tok frem et instrument hver som de spilte på og sprang ut til latter i salen.