Den Gode Maten:
Sjokoladekake med ostefyll
Vi får bare kose oss inne med litt baking, mens vi venter på at påskesola skal komme fram. Jeg har vært hos mor og baka sjokoladekake til påske. Dette er ei enkel og svært god kakeoppskrift som mor har fått av tante Gunhild, som dessverre er ikke lever lenge.
Jeg har vært hos mor og baka sjokoladekake til påske. Dette er ei enkel og svært god kakeoppskrift som mor har fått av tante Gunhild, som dessverre er ikke lever lenger. Det som er så bra med disse oppskriftene som har blitt utveksla mellom slekt og venner er at det ofte står navnet på opphavet til oppskrifta i parantes ved tittelen. Selvfølgelig alt sirlig og håndskrevet inn i mors egen kokebok, som for øvrig så vidt henger sammen etter flittig bruk. Jeg har forandra litt i forhold til originaloppskrifta, jeg bruker smør (ikke margarin) og litt mer ost i min versjon.
Sjokoladekake (Gunhild)
6 dl sukker
6 egg
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ss kakao
3 dl melk
3 ss smør
Pisk eggedosis av sukker og egg, sikt i og rør forsiktig inn hvetemel, kakao og bakepulver.
Kok opp melk og smør og ha i varmt. Rør forsiktig alt sammen til en jevn røre.
Røra haes i en bakepapirkledd langpanne ca 30x40 cm.
Settes i forvarma stekovn på 150-160 grader. Stekes midt i ovnen i omtrent 30 minutter.
Sjokoladekaka avkjøles og glasuren smøres oppå.
Glasur
300 g melis
100 g smør
1 ½ ss kakao
2ts vaniljesukker
2 ss kaffe
200 g philafelpiaost (1 pakke)
Rør alle ingrediensene sammen med en mixer, ha oppå avkjølt kake.
For å få ei ekstra fin kake kan du pynte med litt friske bær. Denne sjokoladekaka blir bare bedre etter å få stå og godgjøre seg en dag eller to.
God påske i hytter og hus!
Tekst og foto: Britt Moen