Fredag
Fredag Skyet
Skyet
Svak vind
Lørdag
Lørdag Lett regn
Lett regn
Lett bris
Skål_700x438

Rindal skimuseums venneforening:

Skåler for EMYA og gir bort 100 000!

Rindal skimuseums venneforening avslutta tirsdag kveld arbeidsåret 2016 med årsmøte og julegraut. Det ble i år litt ekstra feiring rundt nominasjonen til EMYA, og venneforeninga hadde også i år en raus julegave på lur!

Selve årsmøtet var fort unnagjort, det ble gjenvalg på alle hold. Ann Elin Hess Brønstad fortsetter som leder, Ann Grimsmo som sekretær og Ragnhild Stavne Bolme som kasserer. Men som lederen sa: Jeg er flink til å delegere. En fyldig årsmelding og regnskap ble godkjent.
 

Blomster og kake.jpgLitt ekstra oppmerksomhet ble det i år på grunn av at muséet er nominert til EMYA. Avdelingsleder Kari-Elin Bolme Løfaldli orienterte om søknadsprosessen og veien videre til prisutdeling i Zagreb i mai. Dette var det verd å ta en skål for, om det så bare var i solbærsaft! 


Fortjent ros til venneforeninga
Kari-Elin delte også ut velfortjent ros til venneforeninga for det uvurderlige arbeidet de gjør for muséet. - Dette at dere har fast møteplass på muséet hver tirsdag, gjør praktisk arbeid, har arrangementer, salg på julemessa, lager museumskalender og har skoleformidling er enestående og noe mange muséer misunner oss, sa hun. Som en liten takk for dette ble det servert bløtkake og overrakt blomster.

Kr. 100 000 i julegave
Inntekta av alt arbeid venneforeninga gjør går til museet. Ved åpninga av skimuséet i 2014 fikk muséet 100 000 kr, ved årsmøtet i 2015 fikk det nye 100 000 og jammen ble det ikke overrakt 100 000 også ved gårsdagens juletreff! Til sammen blir dette 300 000 på tre år, noe som også utløser gaveforsterkningmidler fra kulturdepartementet på 25 000 for hvert hundre tusen. Dette blir det penger av, som brukes til utvikling av museet, til å få fram "det lille ekstra" som gjør muséet ekstra publikumsvennlig og attraktivt.

Kvelden ble avsluttet med at Edgar Kattem viste gamle bilder fra sitt rikholdige arkiv.

Nå tar venneforeninga velfortjent juleferie og møtes igjen til ny dyst i slutten av januar.
 

Orientering_700x470.jpg

Foto: Anne S.