Skandinavisk mesterskap og NM på Kårvatn

Lørdag arrangerer Skialpinistene Skandinavisk Mesterskap i singel på Kårvatn. Lørdag blir det Norges Mesterskap for lag . Med de værutsiktene som nå er kommer dette til å bli et enestående flott mesterskap. Snøen som kom de siste dagene var som bestilt. Og blir det sol i helga kan helgaturen med fordel legges til Todalen. Lørdag vil også bli demonstrasjon av helikopterredning. Nå med ferske bilder fra Jon Bruset.

Det blir fint å vere publikum, seier Gudmund Kårvatn til todalen.no Han oppfordrer publikum til å ta turen opp i lia til området kring løypene. Værmeldinga er bra til lørdag og søndag, og det blir nok sol oppe i Dalalia, og temperatuen er også bedre oppe i lia enn i dalbotnen.
 
Redningshelikopteret frå Ørlandet skal simulere en redningsøvelse i området, så det blir rikelig med underholdning under og etter arrangementet.
På Kårvatn er det rydda en kjempestor parkeringsplass, der det blir fine forhold for parkering. På Bekkjaøya blir det også satt opp et varmetelt, slik at det går an å få litt varme og forfriskninger.
 
Det blir en spennende helg når de aller beste Skialpinistene i Skandinavia og i Norge samles til dyst på Kårvatn. Her på Kårvatn ligger forholdene godt til rette for å arrangere dette mesterskapet. Fjellene er flotte og bratte. Skialpinisme er en stor idrett ute i Europa, men lite kjent i Norge og her i vårt distrikt. Helgen gir oss muligheter til å bli bedre kjent med denne vintersportgrenen. Møt opp! Se de dyktigste utøverne utfolde seg i fjellsidene bak Kårvatn.
 
Eller hva med å selv utfordre dem? Stå på ski sammen med dem?
Det vil nemlig være mulig på lørdag! I tillegg til Skandinavisk og NM blir det og lagt opp til skikkelige utfordringer for de som vil måle krefter med noen av Skandinavias sprekeste menn og kvinner, i egen “trimklasse”. Her kan du faktisk starte samtidig med de, og se om du holder tempoet opp lia, eller kanskje til og med rykker ifra... Trimklassen har ingen utstyrsbegrensninger.
Også på tur ned er det en god sjanse til å se om en klarer å holde samme fart som de med fjærlett utstyr. For de som ønsker denne utfordringen er starten på toppen av den gode, gamle fjelltelemarktrasèn...
 
Trimklasse OPP, start kl 11.00
Trimklasse NED, må vere klar til start kl 13.30

Ola Berger på tur ned i ein del av NM trasèn.
 
Lørdag arrangeres det Skandinavisk mesterskap. Oppstart kl 11.00. Klasser: Dame og Herrer junior (opptil og 20 år)samt Dame og Herrer senior.
Søndag er det klart for NM lag. Disse starter kl 10.00 Klassene her er delt inn i Dame og Herrer.

Fra starten ved Kårvatn følger løypa opp lia før den dreier opp på snaufjellet øst for Storsvaet. Fortsetter videre oppover og innover i Trollheimen. Målet er Tydalsnebba. Der snur de og kommer tilbake. Nedfarten følger fjelltelemarkstraseen nedover mot Kårvatn igjen.
 
Opp mot vestre Tydalsnebba, ein del av komande trasè. Bilde frå treningssamling sist helg.
 
Todalen.no melder om at det vil bli spennede aktiviteter på Kårvatn mens skialpinistene befinner seg langt oppi fjellet. Blandt annet kommer Redningshelikopteret for å demonstrere redningsøvelse og holde oppvisning. Todalen.no kommer med mer detaljert informasjon etter hvert som den blir klar, så det er bare å følge med der frem mot neste helg. Trollheimsporten vil også holde dere oppdatert når det nærmer seg dette flotte rennet.
Fra treningskonkurranse under åpen samling på Kårvatn.
 
Alle bilder: Gudmund Kårvatn.
Tekst: Juanita M.
 
 
I dag, lørdag,  har vi fått disse bildene fra Kårvatn, med følgende melding: Perfekte forhold i dag!
 
 
 
                                                                                                     Foto: Jon Bruset

Invitasjon Skandinavisk og NM.pdf