Thor Sverre Stensheim Einar Østby Berit og Ove Aunli 2_1024x561

... og verdenshistoria på ski som ei mitraljøse

Skikveld med skistjerner da Rindalsrennet feira 50 år...

Det vart en forrykende skikveld med skistjerner, gamle filmklipp og mange gode historier da Rindalsrennet feira 50 år med den første vinneren, Einar Østby, på plass, sammen med Sverre Stensheim og Berit og Ove Aunli. Vi fikk høre hvordan det var å sprekke på 5-mila under NM i Rindal i 1979 - og vi fikk verdens skihistorie fortalt på en halvtime som ei mitraljøse.

Vi fikk sjå filmklipp fra NRK, både fra Rindalsrennet i 1961, da Einar Østby vant og fra NM i 1979. I 1961 var det solgt over 3000 billetter. Det blir det ikke når det femtiende Rindalsrennet går i morgen.

Til venstre Sverre Stensheim, Einar Østby og Berit Aunli.

Det var Rindals-Troll som arrangerte skikvelden med godt over 100 tilstede i Attanova i kveld og blant gamle helter var Mikal Kirkholt, 91 år i forrige uke, og Sverre Stensheim (til høyre).

Skihistorie og skimuseum
Oddbjørn Heggem ledet kvelden og Edgar Landsem startet med å fortelle om våre ti store skiløpere - John Røen, Torvald Heggem, Sigurd Røen, Magnar Fosseide, Edvin Landsem, Mikal Kirkholt, Per Landsem, Magnar Ingebrigtsli, Reidar Helgetun og Tore Bjørnstad.

Kari-Elin Bolme Løfaldli  fortalte om status for skimuseet, der det blir oppstart på seinvinteren 2012. - Når det står ferdig skal vi vise skihistoria i Rindal fra kjøkkenbenk til storindustri, sa ho.

Mitraljøse
Folkeminnegransker og forfatter Thor Gotaas (til venstre) holdt deretter et foredrag som tok pusten fra de fleste. Med snakketøy som ei mitraljøse for han gjennom skihistoria med humor og gode historier - umulig å referere - må oppleves.

Til slutt kom det mange gode historier fra Sverre Stensheim, Einar Østby, Berit og Ove Aunli i samtale med Thor Gotaas.

Under full sal i Attanova Rindalshuset og du ser fleire bilder fra en trivelig skikveld:

 

 

 

Edgar Landsem_1024x1244
Edgar Landsem.
Einar Østby Berit og Ove Aunli_1024x638
Einar Østby, Berit og Ove Aunli.
Kari Elin Løfaldli_1024x1753
Kari-Elin Bolme Løfaldli.
Oddbjørn Heggem_1024x923
Oddbjørn Heggem.
Thor Sverre Stensheim Einar Østby Berit og Ove Aunli 1_1024x567
Thor Gotaas, Sverre Stensheim, Einar Østby, Berit og Ove Aunli.