Bende Bakken 1

SjetteklassePorten har intervjua Oddbjørn Grytbakk og Bente Bakken

Skolekorrespondentene på intervju

Skolekorrespondentene i SjetteklassePorten har vært ute med penn, blokk og kamera og gjort to intervju. Det første er med Oddbjørn Grytbakk hos Coop Prix Rindal. Og det andre er med Bente Bakken (bildet) - 42 år og fortsatt ung! Nå har også SjetteklassePorten fått sin egen side på Trollheimsporten.

Skolekorrespondentene på Trollheimsporten - SjetteklassePorten - fortsetter. Dette er del 4 og de har fått sin egen side på Porten - SjetteklassePorten - der finner du alt stoffet fra skolekorrespondentene. Du finner det nederst under På Porten på den grå menylinja når det er på Hovedsida på den raude.

Intervju: Oddbjørn Grytbakk hos Coop Prix

En dag midt i desember var vi to jenter som intervjuet Oddbjørn Grytbakk som arbeider på Coop Prix i Rindal. Han er 55 år og bor i Melasvingen 1.

Da han var liten, gikk han på Bolme skule, og etterpå gikk han på Rindal skole. De hadde undervisning litt omkring, for skolen var ikke helt ferdig ennå.

Han har arbeidet på coopen på Rindal Sentrum i 22 år, og før det var han avdelingsstyrer på Lomunda S-lag i Øverbygda. Jobben hans går ut på å kjøpe inn varer til butikken, betjene kunder, legge inn varetyper på PC slik at de får riktig pris, ta imot pakker og ordne med posten og hjelpe til med tipping.

Han synes det morsomste med jobben er å møte trivelige kunder, og det kjedeligste er å jobbe på kvelden (overtid). Vi spurte om når det er travlest på dagen, og det er i 4-tida, når folk som oftest slutter på jobben. Vi spurte også om når det var travleste tida på året, og det er om sommeren i –“utemalingstida.”

Oddbjørn forteller at han på fritida ser sport på TV og ser på at barna hans spiller håndball og fotball. I sommerferien liker han å være i varmere strøk, og da går turen ofte til Tyrkia.

Oddbjørn starter som regel arbeidsdagen mellom 9:00 – 12:30, og han slutter som regel mellom 16:00 – 20:00.Han forteller om det pinligste han har opplevd på coopen: Det var en kveld han skulle til å dra hjem, for arbeidsdagen var straks slutt, men så skulle han flytte litt på noen malingsspann som sto litt feil, og så falt bøtta på gulvet! Det ble maling over alt på gulvet, og han ble ganske irritert fordi han måtte være 1 eller 2 timer lengre.

Oddbjørn forteller at han har gått to år på handelsskole (handel og kontorlinje), og han har også fagbrev for slikt arbeid som han har på Coop Prix.

Mot slutten forteller Oddbjørn at det jobber ca. atten stykker på Coop Prix i Rindal, men noen er ansatt på Nybø også. – Og så vil han til slutt ønske alle ei GOD JUL OG ET GODT NYTT ÅR!

© GM og AB

 

42 år, men fortsatt ung: Et portrettintervju med Bente Bakken

Bente Bakken er 42 år og er født den 11. mai, 1969 på Orkdal sanitetsforening sykehus. Hun arbeider på kontoret til Rindal skole, som sekretær. Bente liker jobben, fordi den er veldig allsidig, og at den inneholder mye forskjellig. Hun tar telefonen, skriver brev og arkiverer, og noen ganger har hun utetilsyn, og noen ganger er hun sammen med elevene eller på SFO, så hun hjelper alle som arbeider på skolen. Nå er hun på skolen og jobber tre dager i uka som sekretær, sju timer pr. dag. Og i tillegg er hun på Rindal kommunehus en dag i uka. Hun har jobbet på Rindal skole i snart 5 år.

I fritida bruker hun å være på fjellet og på hytta i Foldfjorden. På høsten bruker hun å jakte både i Norge og i utlandet.

Da hun var lita, ble hun kalt ”Dea”. Det var hun selv som fant på navnet, og etterhvert begynte søstrene Lene og Siv å kalle henne det også. Livretten hennes da hun var lita var pannekaker, men nå er det kjøtt & pose og sildball som gjelder og er favorittmiddagene.

Nå bor Bente i et seterbrunt hus i ”Liinj” sammen med samboeren Stein Olsvik. De har to døtre; Birgitte (22) og Anna (17 ½) Begge har flyttet ut, så nå må de nøye seg med katten Anne-katt (2 ½).

Bente har tidligere bodd i Tingvoll og Stjørdal, og på Stjørdal jobbet hun på gartneri. Siden arbeidet Bente på Ullkorga i Rindal, og så fikk hun jobb på Rindal skole der hun er nå. Men den 1. februar 2012 skal hun begynne på Rindalslist, så det blir første dagen i ny jobb. Da vil hun jobbe i administrasjonen der, og det blir spennende med ny jobb.

Hun fikk sitt første kyss da hun var 7 år, men det er en hemmelighet hvem hun fikk det av! (Men vi som intervjuet, vet det!)

Bente har tatt litt forskjellig utdanning. Etter grunnskolen gikk hun på videregående på allmennfag, med idrettslinje. Så har hun fagbrev i industrisøm, og hun har også grunnfag i sosialpedagogikk. Det var sikkert viktig da rektor Jon Brønstad spurte om hun ville ha jobben. Det gikk til slik at dama som var sekretær var syk, og Jon spurte om hun ville begynne. Etter hvert søkte hun på jobben og fikk den.

De to søstrene hennes heter Lene (43) og Siv (41). Mora hennes heter Berit og faren heter Lars, og mormora Ingrid er 85 år, og farmora Margot har blitt 93 år. Alle sammen bor i Rindal..

Til slutt forteller Bente at hun har vært i alle landene i Europa, ca. 25 land til sammen. Bentes yndlingsreisemål er Afrika, og i påska 2012 skal Bente til Namibia som ligger i Afrika. Vi ønsker henne god tur før vi går tilbake til klasserommet.

© MB og IH