Todalen førsteklassinger

Småtrollene i Todalen

Siste stopp i vår serie om førsteklassingene i Surnadal er hos seks sjarmerende småtroll på Todalen skole.

Førsteklassingene går sammen med 2., 3. og 4. trinn, og når Trollheimsporten er på besøk skal hele gjengen arbeide med portrettegning. Da må de sitte ganske nært hverandre, noe som raskt bringer frem jentelusproblematikk, men både kontaktlærer Britt Mossing og faglærer Marit Lediard kan forsikre om at det ikke er noen grunn til bekymring.

Når elevene er godt i gang og skal tegne hverandres munner finner de ut at det er et høyst varierende antall tenner på de forskjellige modellene. Sivert, for eksempel, har ikke mistet noen tenner foreløpig, men kan informere om at han har hele tre stykker som er løse. Men han har ingen planer om å gjøre noe med det. Han venter til de faller ut av seg selv.

Nicole_690x462.jpg

Nicole er ikke spesielt imponert over Siverts tegneegenskaper, dessverre.

Sivert og Nicole_690x445.jpg

Men Sivert imponerer snarere med sine blyantkunster, og lærer teknikken villig bort til Nicole.

Selma_690x462.jpg

Selma tar oppgaven på alvor og studerer Markus' ansikt.

Nils Erik_690x486.jpg

Nils Erik er særdeles fornøyd med å ha tegnet at Aleksandras tunge stikker ut.

Aleksandra_690x462.jpg

Aleksandra ler godt av Nils Eriks ablegøyer.

 

På lik linje med at alle har ulike tenner og munner, har alle også ulike øyne. Lærer Marit tegner og viser øyets oppbygging på tavla. Pupillene forandrer seg etter lyset, og på regnbuehinna kan man ha forskjellige farger, forteller hun.

- Min øyenfarge er nesten som en spraglet katt, sier Marit.

- Og mine er nesten som en spraglete himmel, sier Sivert.

Markus_690x433.jpg

Markus har de største øynene av alle!

 

Trollheimsportens utsendte låner førsteklassingene med seg ut for å leke litt, og turen går rett til ballbingen. Alle liker å leke der, men de skulle aller helst sett at den var litt større. Men det er mye fint med å gå på skole i Todalen også. Selma og Nicole setter pris på de kjempefine fjellene og trærne, mens Sivert er glad for å ha et sted å leve og bo. Nils Erik er enig, for han bor på fjellet.

Killinger_690x391.jpg

- Alle mine killinger, kom hjem! Men killingene tør ikke, for de er redde for ulven som lusker. – Hva spiser han? – Kjøtt! – Hva drikker han? – Blod!!!

Sisten_690x462.jpg

Nicole har'n! Å leke sisten går aldri av moten.

 

Selma Skjerve Gjeldnes, Markus Bolme, Nils Erik J. Gjeldnes, Aleksandra Krajewska, Nicole Gunvor Pereira-Nordvik og Sivert Sogge er førsteklassingene på Todalen skole.

På Mo skole er det ingen førsteklassinger i år, derfor er dette siste del av serien.