IMG_5484

Småtrolluka 63 grader nord

Småtrolluka 63 grader nord er et helt nytt tilbud til barn og unge som er glad i friluftsliv. Mandag startet gruppa i Rindal sentrum og gikk til Svervatnet. Der overnattet de natt til tirsdag. I løpet av tirsdagen skal de orientere seg fram til Kysingvatnet ved hjelp av kart, kompass og GPS.

Gøran Bolme og Harald Solvik leder gruppa som har valgt friluftsliv under Småtrollluka. Gøran Bolme forteller at de gikk fra Rindal sentrum via Feiarskaret mandag. Der fortalte Harald Solvik litt om stiene og lokale stedsnavn, og de fletta inn litt botanikk og dyreliv underveis.

IMG_3002.JPG
Teltleiren. Foto: Harald Solvik
 

Vel framme på leirplassen satte de opp militære lagtelt for overnatting. Disse teltene skal de overnatte i hele uka. Gruppa er delt inn i tre lag, og det ene laget laget lapskaus til alle. De fikk fisket litt, men det var bare en som fikk fisk. De fleste benyttet anledningen til å bade i vatnet.

IMG_3001.JPG
Foto: Harald Solvik.

IMG_3004.JPG
Lapskaus. Foto: Harald Solvik.

IMG_3008.JPG
Bading i Svervatnet. Foto: Harald Solvik
 

- Hygiene er viktig, ellers blir det dårlig stemning i teltet, smiler Gøran Bolme.

Han hadde også laget en liten iTrollheimen-løype, slik at deltakerne fikk mulighet til å kvalifisere seg i finalen av "Mesternes mester" i Småtrolluka på fredag. Det var to jenter som vant overlegent, Guro og Karin. Friluftsgruppa heier på dem på fredag.

Guro og Karin.jpg
Guro og Karin kvalifiserte seg til finalen i "Mesternes mester".
 

Gøran Bolme forteller at de skal ha et bålmøte hver kveld. Der tar de opp hva som var bra i løpet av dagen, og hva som kan gjøres bedre. Mandag kveld var det enkelte som fant ut at de kan ble bedre på disponering av godteri. Noen hadde visst bomma totalt på det.

- Og det er bare god stemning, sier Gøran Bolme.

Tirsdag morgen spiste de frokost og tok ned teltene. Så var det klart for en leksjon med kart og kompass, og med GPS, da Trollheimsporten var innom. 

IMG_5469.jpg
Full konsentrasjon om GPS'en.

IMG_5472.jpg

IMG_5494.jpg
Fyr på bålet.

Deltakerne gir også uttrykk for at de har det bra, og synes dette er gøy. Det beste er å være ute hele uka, synes de. Nå skal de spise lunsj og smøre nistepakke.

Denne dagen skal de tre lagene navigere seg fram hver for seg. Det legges opp til en tradisjonell 71 grader nord-tur. Lagene skal navigere seg fram gjennom 8 poster, der den siste posten er den nye leiren ved Kysingvatnet. Turen mellom de to siste postene går med kano.

Ved Kysingvatnet regner de med at det blir bedre muligheter for fisking, så der blir det kanskje fiskekonkurranse.

Tirsdag kveld skal de også ned på Stampmyra skytebane, der de skal prøve å skyte litt med salongrifle. Rindal skytterlag stiller med instruktører.