Lørdag
Lørdag Skyet
-2°
Skyet
Flau vind
Søndag
Søndag Lettskyet
Lettskyet
Svak vind

Smakfull festaften

Norsk Vandrefestival arrangerte en vellykket aktivitetsdag med fokus på utemat lørdag, og det hele ble avsluttet med festmiddag i tipien ved Igletjønna. 60 feststemte festivaldeltakere fikk servert en utsøkt treretters basert på lokale råvarer.

Gjennom hele dagen har fire lag konkurrert i Utemat-mesterskapet. Fire lag konkurrerte om å lage enkel og ekte utemat med råvarene svinenakke, lammelår og sei, Maten skulle enten tilberedes med primus, bålpanne eller steinovn. Juryen bestod av kokkene Tommy Raanti og Fredrik Lundgren fra Gastronomisk institutt, som begge har lang erfaring fra tilberedning av utemat.

- Vi er svært imponert og har hatt det fantastisk gøy i dag. Det har vært et vannvittig høyt kunnskapsnivå når det gjelder turmat. Vi har fått presentert fire helt forskjellige menyer, og det har gjort jobben vår som dommere vanskelig. Alle har gjennomført oppgaven og laget spennende turmat med gode smaker fra naturen, sier Raanti.

Om vinneren sier dommerne følgende: 

" Som helhet var dette den desidert beste maten. Det var en klar rød tråd gjennom alle rettene. Smaken på kjøttet og fisken var rett og slett "outstanding". Det var ærlig mat med en tydelig nærhet til naturen. Klok bruk av råvarer. I tillegg har hun jobbet helt alene."

Vinneren av kokkekampen ble Kristina Svinvik. 

2. plassen gikk til Fosen mat. De to øvrige lagene delte 3. plassen. 

kristina svinvik vinner.jpg
Lykkelig vinner av kokkekampen, Kristina Svinvik

Festmiddag
Rundt 60 festivaldeltakere deltok på festmiddagen i tipien ved Igletjønna lørdag kveld. Astrid Overaa fra Teaterfabrikken ønsket velkommen på sin spesielle måte, og var en uforglemmelig vertinne med sine vitser og historier. Med mottoet "dette er ikke et selskap, det er en fest", var standaren satt for kvelden og natten.

astrid overaa.jpg
Astrid Overaa som serveringsdama "Veslemøy" 

De profesjonelle kokkene serverte en utsøkt treretters middag som bestod av:
Forrett: Hveteøldampet blåskjell
Hovedrett: Grilla lammelår med ovnsbakte rotgrønnsaker og bakt potet
Dessert: Krydder og rødvinsmarinert plomme med Kraftkar og honningkrutonger

Under middagen delte festivalgeneral Ragnhild Tunheim ut prisen til årets "Æresvandrer". Den gikk til Møre og Romsdal fylkeskommune for utarbeidelsen av konseptet Morotur. Les mer om prisutdelingen her.

Festivalhelga avsluttes søndag. Se hele programmet her.

ingeborg stensrud blåskjell.jpg
5 år gamle Ingeborg Stensrud gledet seg til å smake blåskjell for alle første gang

hovedrett.jpg
Lam og grønnsaker til hovedrett

dessert.jpg
Plommer og Kraftkar til dessert