Mari Wold

Rindal kommune melder:

Sommerhilsen fra kommuneoverlegen

Nå er vi godt i gang med årets sommerferie. Da er det viktig å huske på å nyte både det fine været og lade opp batteriene. Samtidig er det viktig at vi ikke glemmer oss, men fortsetter å tenke smittevern. 

Vi har vært heldige, som fortsatt har unngått å få smitte til kommunen, og det vil jeg takke alle innbyggerne for. 

Vi har god kapasitet på testingen, og til nå har vi tatt ca 115 tester totalt. Dette tilsvarer nesten 6 % av befolkningen. Dette tilsvarer igjen den samme andelen av det som er testet på landsbasis. Det er fortsatt ønskelig å teste alle med symptomer på forkjølelse. Vi har nå lagt ned både Koronatelefonen og Korona e-posten, så heretter skal du ringe Rindal legekontor dersom du tilhører her, om du har spørsmål. Det samme gjør du dersom du tror det er aktuelt å ta en test.  

Dersom du er på gjennomreise og blir akutt syk og trenger legetilsyn, ringer du 116 117. 

Det har vært noen nye smittetilfeller i Trøndelag de siste dagene, og de har vært relatert til personer som har vært i kontakt med smitte i utlandet (Portugal), eller kommet tilbake etter reise/besøk i utlandet  (to tilfeller Sverige).  Sverige har fortsatt stort smittetrykk, og derfor er det ikke anbefalt å reise dit.  Det er derfor svært viktig at personer som kommer hjem fra reise/besøk i Sverige, går direkte i hjemmekarantene. 

For de som skal reise rundt i landet vårt, kan det være lurt å se over smittekartet som man enkelt finner på feks VG. Der kan man se hvor det har vært smittetilfeller de siste dagene. 

Avslutningsvis vil jeg si: Riktig god sommer, husk Solkrem og ikke glem smittevernrådene i ferien og når du er tilbake fra ferie: 

• Hold avstand 
• Vask hendene 
• Host i albuen 
• Hold deg hjemme hvis du er syk


Mari Wold  

 

Arkivfoto